PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Turkiye de tarim
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ziyaretci4" data-source="post: 1287854" data-attributes="member: 81629"><p>Merhaba, benim daha radikal bir fikrim var. Tarım arazilerinin mülkiyeti devlette olmalı ve kesinlikle şahıslara veya şirketlere verilmemeli. Bundan hemen sosyalist bir düşence yapısında olduğumu çıkartmayalım. Zira kastettiğim farklı bir şey. Her çiftçimize bölgelere, iklim ve arazi yapısına göre en az 400(sulanabilir) en fazla 1000 dekarı geçmeyecek şekilde 50 yıllığına makul fiyatlarla hasat sonu ödemeli olarak kiralanmalı. Eğer sözleşme sonunda kiracı veya çocukları istiyorsa öncelik onlarda olmalı. Küçük ve parçalı araziler; boş vermişliği, büyük devasa çiftliklerde üretimde hantallaşmayı getiriyor. Bu iki örneğide gördüm. Ceylanpınar Tigem arazi büyüklüğü 1.635.928.000 m2(Bir Milyon Altıyüz Otuzbeş Bin Dokuzyüz Yirmisekiz m2) Bu çiftlik devlette olsada şahısta olsada tam kapasite verim alınabileceğini düşünmüyorum. Günümüzde 5-10 dönünlük parsellerle 50 dekar (sulu arazi kastım) tarla ile ne kadar verim alınır? Bir ailenin ihtiyaçları ne kadar karşılanabilir? Ülkemizde çiftçilik yapmak artık; özveriyi geçtim, saplantılı bir aşk gerektiriyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ziyaretci4, post: 1287854, member: 81629"] Merhaba, benim daha radikal bir fikrim var. Tarım arazilerinin mülkiyeti devlette olmalı ve kesinlikle şahıslara veya şirketlere verilmemeli. Bundan hemen sosyalist bir düşence yapısında olduğumu çıkartmayalım. Zira kastettiğim farklı bir şey. Her çiftçimize bölgelere, iklim ve arazi yapısına göre en az 400(sulanabilir) en fazla 1000 dekarı geçmeyecek şekilde 50 yıllığına makul fiyatlarla hasat sonu ödemeli olarak kiralanmalı. Eğer sözleşme sonunda kiracı veya çocukları istiyorsa öncelik onlarda olmalı. Küçük ve parçalı araziler; boş vermişliği, büyük devasa çiftliklerde üretimde hantallaşmayı getiriyor. Bu iki örneğide gördüm. Ceylanpınar Tigem arazi büyüklüğü 1.635.928.000 m2(Bir Milyon Altıyüz Otuzbeş Bin Dokuzyüz Yirmisekiz m2) Bu çiftlik devlette olsada şahısta olsada tam kapasite verim alınabileceğini düşünmüyorum. Günümüzde 5-10 dönünlük parsellerle 50 dekar (sulu arazi kastım) tarla ile ne kadar verim alınır? Bir ailenin ihtiyaçları ne kadar karşılanabilir? Ülkemizde çiftçilik yapmak artık; özveriyi geçtim, saplantılı bir aşk gerektiriyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Turkiye de tarim
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt