PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Turkiye de tarim
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1288422" data-attributes="member: 59451"><p>Holding düzeyindekiler yatırım yapmazlar zaten, holding sahipleri geri dönüşü çok yüksek, kar marjı çok yüksek işleri sever, boşuna holding sahibi olmamışlar zaten, bikaç yaptılar hayvancılık, tarlada domates vs.. ağızlarının payını aldılar, onların işi değil, şimdilerde yan şirket kuruyorlar, tarım şirketi kurup meyve ağacı dikiyor, bununda üzerinden dünya kadar kredi alıyor, meyveyi toplayıp işleyen bile yok dönüp bakarsan..</p><p></p><p></p><p> Yatırımdan kastım, yine adamın hayali besihane kurmak, biraz tarla almak işte traktörü ekipmanı falan olsa, çalışacak üretecek kazanacak, hayali olan çok böyle, varını yoğunu döküyor, kredi kullanıyor yapıyor, yapıyor ama, ne yaptığını çok geç farkediyor, bunların çoğu ölü yatırım.</p><p></p><p> çiftçi zaten ince hesabını yapıyor, tarlasına kuyumu vuracak, taraktör ekipman ne zaman nasıl yenileyecekde işi yapabilecek, bu ince hesapla olan bişey, öyle tarla üstüne tarla almak, yok ben makineyi beğenmedim yenisini alacam lüksü yok, kullanabileceğini çok iyi araştırıp hesaplayıp kitaplayıp yapıyor, ekeceği dikeceği ürün içinde sürekli takipte, öyle olmasa zaten topu dikeceğini bilir.</p><p></p><p> Fakat sonuç değişmez, çiftçi dahi ne kadar alacağını satacağını, ekeceğini biçeceğini, yetiştireceğini yetiştirmeyeceğini doğru yaparsa yapsın, çok büyük desteklerle tarımsal üretim yapan Avrupa çiftçileri bile intihar ediyor, hemde her yıl fransada 600 çiftçii, italyada 400 çiftçi, isviçrede 500 çiftçi gibi rakamlar varken, çiftçi nin rekabet etmesi ve kazanması diye bişey sözkonusu bile değil, bu yüzden yatırım orta uzun vadede kazandırmıyor, yatırımı ali yapmış veli yapmış farketmez.</p><p></p><p></p><p> bu videoyu çoğunuz izlemişinizdir, köylerde yaşayan çiftçi kardeşlerimizin imrenerek baktığı Avrupa çiftçisinin hali buyken, sürekli kendi işim diye çabalayan çiftçimizin halini rekabet edince ne olacağını tahmin edin, misal fransada meslekler arasında en çok intihar vakası çiftçilikte, neden? çünkü çiftçi sürekli kazandığını yatırıyor ve kazanmaya çabalıyor, ama olmuyor, sonuç intihar. peki ya buradaki çiftçi sürekli kazanamak için kazandığını işine yatırsa ve sonuç değişik olmayacağına göre neler olur?</p><p></p><p>[MEDIA=youtube]pHZ-vyMOOtw[/MEDIA]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1288422, member: 59451"] Holding düzeyindekiler yatırım yapmazlar zaten, holding sahipleri geri dönüşü çok yüksek, kar marjı çok yüksek işleri sever, boşuna holding sahibi olmamışlar zaten, bikaç yaptılar hayvancılık, tarlada domates vs.. ağızlarının payını aldılar, onların işi değil, şimdilerde yan şirket kuruyorlar, tarım şirketi kurup meyve ağacı dikiyor, bununda üzerinden dünya kadar kredi alıyor, meyveyi toplayıp işleyen bile yok dönüp bakarsan.. Yatırımdan kastım, yine adamın hayali besihane kurmak, biraz tarla almak işte traktörü ekipmanı falan olsa, çalışacak üretecek kazanacak, hayali olan çok böyle, varını yoğunu döküyor, kredi kullanıyor yapıyor, yapıyor ama, ne yaptığını çok geç farkediyor, bunların çoğu ölü yatırım. çiftçi zaten ince hesabını yapıyor, tarlasına kuyumu vuracak, taraktör ekipman ne zaman nasıl yenileyecekde işi yapabilecek, bu ince hesapla olan bişey, öyle tarla üstüne tarla almak, yok ben makineyi beğenmedim yenisini alacam lüksü yok, kullanabileceğini çok iyi araştırıp hesaplayıp kitaplayıp yapıyor, ekeceği dikeceği ürün içinde sürekli takipte, öyle olmasa zaten topu dikeceğini bilir. Fakat sonuç değişmez, çiftçi dahi ne kadar alacağını satacağını, ekeceğini biçeceğini, yetiştireceğini yetiştirmeyeceğini doğru yaparsa yapsın, çok büyük desteklerle tarımsal üretim yapan Avrupa çiftçileri bile intihar ediyor, hemde her yıl fransada 600 çiftçii, italyada 400 çiftçi, isviçrede 500 çiftçi gibi rakamlar varken, çiftçi nin rekabet etmesi ve kazanması diye bişey sözkonusu bile değil, bu yüzden yatırım orta uzun vadede kazandırmıyor, yatırımı ali yapmış veli yapmış farketmez. bu videoyu çoğunuz izlemişinizdir, köylerde yaşayan çiftçi kardeşlerimizin imrenerek baktığı Avrupa çiftçisinin hali buyken, sürekli kendi işim diye çabalayan çiftçimizin halini rekabet edince ne olacağını tahmin edin, misal fransada meslekler arasında en çok intihar vakası çiftçilikte, neden? çünkü çiftçi sürekli kazandığını yatırıyor ve kazanmaya çabalıyor, ama olmuyor, sonuç intihar. peki ya buradaki çiftçi sürekli kazanamak için kazandığını işine yatırsa ve sonuç değişik olmayacağına göre neler olur? [MEDIA=youtube]pHZ-vyMOOtw[/MEDIA] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Turkiye de tarim
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt