PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Türkler angusu sevmedi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="wrestler" data-source="post: 704200" data-attributes="member: 48865"><p><strong>Ynt: Türkler angusu sevmedi</strong></p><p></p><p>Angus etindeki mozayikleşme (yani yağın etin dışında kabuk şeklinde değilde, etin içinde dağılımı ve bu şekilde lezzetini artırması..) tr deki bilinen ırklarla kıyaslandığında çok daha yüksek. Bu da angus etinin daha lezzetli olması gerektiği demek.</p><p></p><p>Ancak bizim halkımız angusu sevmedi gibi..</p><p></p><p>Sebebinin yabancı ülkelerde büyüyen ve oradaki bitkilerle beslenen hayvanların ülkemizde kesilmesi olduğunu düşünüyorum. Yabancı ülkelerdeki meralarda bulunan otların ülkemizdekinden farklı olması ve bu otlarında damak tadımıza hitap etmemesinden kaynaklanıyor olabilir.</p><p></p><p>Bir de halk arasında yayılan ' haramdır, değildir ' tartışmasıyla oluşan ön yargıların da buna etkisi olabilir.</p><p></p><p>Geniş meralarda harekete alışkın olan bu hayvanlar ülkemizde çitlerle kısıtlı alanlarda bakılıyor. Bir de yanlış rasyonlarla çok fazla kabuk yağı şekilleniyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="wrestler, post: 704200, member: 48865"] [b]Ynt: Türkler angusu sevmedi[/b] Angus etindeki mozayikleşme (yani yağın etin dışında kabuk şeklinde değilde, etin içinde dağılımı ve bu şekilde lezzetini artırması..) tr deki bilinen ırklarla kıyaslandığında çok daha yüksek. Bu da angus etinin daha lezzetli olması gerektiği demek. Ancak bizim halkımız angusu sevmedi gibi.. Sebebinin yabancı ülkelerde büyüyen ve oradaki bitkilerle beslenen hayvanların ülkemizde kesilmesi olduğunu düşünüyorum. Yabancı ülkelerdeki meralarda bulunan otların ülkemizdekinden farklı olması ve bu otlarında damak tadımıza hitap etmemesinden kaynaklanıyor olabilir. Bir de halk arasında yayılan ' haramdır, değildir ' tartışmasıyla oluşan ön yargıların da buna etkisi olabilir. Geniş meralarda harekete alışkın olan bu hayvanlar ülkemizde çitlerle kısıtlı alanlarda bakılıyor. Bir de yanlış rasyonlarla çok fazla kabuk yağı şekilleniyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Türkler angusu sevmedi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt