PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
ÜLKECE YAĞMUR DUASI
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="aenema" data-source="post: 1401695" data-attributes="member: 86165"><p>Valla yapılması gerekiyor. Rabbim isterse verir. Güzelce, dua ile kalpten istemek lazım. Biz aciz insanların Allah'ın merhametine sığınmaktan Başka yapacağı bişey yok. Böyle dönemler ders almak açısından önemli. Verirse yine Rabbim verir.</p><p></p><p>Bizim buralar bile kuraktan kırılıyor. Geçen hafta 4-5 gun lodosla beraber 33-34 dereceleri gördük. Buğdaylarin %80i bayrak yaprağı çıkarmadan Başak çıkardı. Bir işaret parmağı kadar yaprak var. Kardeşleri öldü seyreldi. Başaklari da o seyreklige rağmen küçük. Mayıs kuragindan kaçmak için çok çaba gösterdim ben bu sene nispeten erkenci olanlar biraz kendini kurtardı gibi. Ama onlar da yagis olmazsa gösterdiği taneyi doldurmaz gibi. Şu dönemde toprak 20-30cm çatlak. Yağis olmazsa bu sene çiftçinin işi çok bozuk. Bugday fiyatı 2.5olsa ne yazar 3 olsa ne yazar.</p><p></p><p>Bizim buralar böyleyse İç Anadolu Güney Doğu falan nasıldir düşünmek bile istemiyorum Allah cümlemizin yardımcısi olsun. Toplu yapabilsek keşke ama heryerde yağmur duası bireysel bile olsa yapilmali. Kibri bırakmak, paylaşmak, öksüz yetim sevindirmek sadaka zekat vermek şart. Biz insanoğlu işte musibet olmadan hatırlamiyoruz bazı şeyleri. Allah hayırlısı neyse onu versin inşallah.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aenema, post: 1401695, member: 86165"] Valla yapılması gerekiyor. Rabbim isterse verir. Güzelce, dua ile kalpten istemek lazım. Biz aciz insanların Allah'ın merhametine sığınmaktan Başka yapacağı bişey yok. Böyle dönemler ders almak açısından önemli. Verirse yine Rabbim verir. Bizim buralar bile kuraktan kırılıyor. Geçen hafta 4-5 gun lodosla beraber 33-34 dereceleri gördük. Buğdaylarin %80i bayrak yaprağı çıkarmadan Başak çıkardı. Bir işaret parmağı kadar yaprak var. Kardeşleri öldü seyreldi. Başaklari da o seyreklige rağmen küçük. Mayıs kuragindan kaçmak için çok çaba gösterdim ben bu sene nispeten erkenci olanlar biraz kendini kurtardı gibi. Ama onlar da yagis olmazsa gösterdiği taneyi doldurmaz gibi. Şu dönemde toprak 20-30cm çatlak. Yağis olmazsa bu sene çiftçinin işi çok bozuk. Bugday fiyatı 2.5olsa ne yazar 3 olsa ne yazar. Bizim buralar böyleyse İç Anadolu Güney Doğu falan nasıldir düşünmek bile istemiyorum Allah cümlemizin yardımcısi olsun. Toplu yapabilsek keşke ama heryerde yağmur duası bireysel bile olsa yapilmali. Kibri bırakmak, paylaşmak, öksüz yetim sevindirmek sadaka zekat vermek şart. Biz insanoğlu işte musibet olmadan hatırlamiyoruz bazı şeyleri. Allah hayırlısı neyse onu versin inşallah. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
ÜLKECE YAĞMUR DUASI
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt