PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Üniversiteyi bırakıp çiftçi olmak
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="aenema" data-source="post: 1317356" data-attributes="member: 86165"><p>Valla kardeş Maliye yüksek lisans yapmış ve yıllarca özel sektörde satış müdürlüğü yapmış birisi olarak söylüyorum ben sevmediğim bölümü okuduğuma pişmanım. Üretim yapmayı çok seviyorum Ata arazisi dedenin kardeşleriyle birlikte 15 parçaya bölününce pek arazi kalmadı ancak kira falan bişeyler yapıyoruz. şuan doktora yapıyorum ve hafta sonları veya tatillerde kalan vakitlerde 200 dekar kadar yer işleyebiliyorum. Sevmediğin bölümü, yapmayacağın mesleğin okulunu okumaktan pişmanlık duyacaksın. Ancak üniversite askerlik için bile okunur. Sevebileceğin bir meslek dalına yönelip açıktan bile okuyabilirsin bu birincisi. Ziraat mühendisliği oku madem tarım yapma hevesin varsa.</p><p></p><p>İkincisi ise şu. Türkiyede kuru tarım yapıyorsan ve hayvancılık veya ekstra bir ticaret yapmıyorsan 200 dekar yer işlemenin mesaisi 1 yılda 2 ay. Yılın 11 ayı çalışan insanlardan daha fazla kazanmayı beklememen gerekir. Bu boşta kalan zamanı farklı iş kolları, farklı bir ticaret veya hayvancılık gibi ek iş olanakları oluşturup desteklemen gerekir. 125 dekar yer çok da değil az da değil. Toprağın kalitesi de önemli. Evet kağıt üzerinde herşey çok güzel görünüyor. Güzel verim aldığında çiftçilik çok güzel meslek. En başında birşeyler üretiyorsun bu hazzı kolay kolay herhangi bir meslek yaşatamaz. Ancak mevsim, iklim, hastalık, afet bir çok şey olabilir. En basiti hasat zamanı bir sigara izmaritine bir kıvılcıma bakar. Bir yıl emek edip gözüne baktığın ekinden verim alamadığında telafisi kolay olmuyor. Buğdayda süt olumda esecek 3 gün sıcak lodos çiftçinin içini ciğerini yakar. </p><p></p><p>Bunları hesaba katman lazım. Birisi yazmış riski bölmen lazım diye aynen öyle bunu da sadece farklı bitkiler ekerek değil farklı iş kolları veya ticaretle yapman gerek. Bulunduğun ilde ilçede bir memuriyetin olsa mesaiden sonra kalan zamanında bile 125 dekar yeri işleyebilirsin sulu tarım yapmazsan. Bunları iyi düşünüp iyi bir karar vermen gerek ama şanslısın yaşın genç umarım en hayırlısını seçersin.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aenema, post: 1317356, member: 86165"] Valla kardeş Maliye yüksek lisans yapmış ve yıllarca özel sektörde satış müdürlüğü yapmış birisi olarak söylüyorum ben sevmediğim bölümü okuduğuma pişmanım. Üretim yapmayı çok seviyorum Ata arazisi dedenin kardeşleriyle birlikte 15 parçaya bölününce pek arazi kalmadı ancak kira falan bişeyler yapıyoruz. şuan doktora yapıyorum ve hafta sonları veya tatillerde kalan vakitlerde 200 dekar kadar yer işleyebiliyorum. Sevmediğin bölümü, yapmayacağın mesleğin okulunu okumaktan pişmanlık duyacaksın. Ancak üniversite askerlik için bile okunur. Sevebileceğin bir meslek dalına yönelip açıktan bile okuyabilirsin bu birincisi. Ziraat mühendisliği oku madem tarım yapma hevesin varsa. İkincisi ise şu. Türkiyede kuru tarım yapıyorsan ve hayvancılık veya ekstra bir ticaret yapmıyorsan 200 dekar yer işlemenin mesaisi 1 yılda 2 ay. Yılın 11 ayı çalışan insanlardan daha fazla kazanmayı beklememen gerekir. Bu boşta kalan zamanı farklı iş kolları, farklı bir ticaret veya hayvancılık gibi ek iş olanakları oluşturup desteklemen gerekir. 125 dekar yer çok da değil az da değil. Toprağın kalitesi de önemli. Evet kağıt üzerinde herşey çok güzel görünüyor. Güzel verim aldığında çiftçilik çok güzel meslek. En başında birşeyler üretiyorsun bu hazzı kolay kolay herhangi bir meslek yaşatamaz. Ancak mevsim, iklim, hastalık, afet bir çok şey olabilir. En basiti hasat zamanı bir sigara izmaritine bir kıvılcıma bakar. Bir yıl emek edip gözüne baktığın ekinden verim alamadığında telafisi kolay olmuyor. Buğdayda süt olumda esecek 3 gün sıcak lodos çiftçinin içini ciğerini yakar. Bunları hesaba katman lazım. Birisi yazmış riski bölmen lazım diye aynen öyle bunu da sadece farklı bitkiler ekerek değil farklı iş kolları veya ticaretle yapman gerek. Bulunduğun ilde ilçede bir memuriyetin olsa mesaiden sonra kalan zamanında bile 125 dekar yeri işleyebilirsin sulu tarım yapmazsan. Bunları iyi düşünüp iyi bir karar vermen gerek ama şanslısın yaşın genç umarım en hayırlısını seçersin. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Üniversiteyi bırakıp çiftçi olmak
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt