PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Üniversiteyi bırakıp çiftçi olmak
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="FEBRUCCİNİ" data-source="post: 1317675" data-attributes="member: 36784"><p>Kardeşim kaçıncı sınıftasın ?</p><p>Eğer 2. Sınıf ve daha üzeriyse bırakma. Şansını dene bu ülkede devletin en önemsemediği şey ziraat.Senin bölümün özel sektöre yönelik. Devlet istersen mühendislik bölümlerini bırak. </p><p>Bir arabayı tasarlamak üretmek için 10larca mühendis gerekir ama seri üretim için 100lerce işçi gerekir. O yüzden 4 yıllık bölümlerin iş bulma zorluğu 2 yıllıklara göre her geçen gün daha da artıyor. </p><p>Şimdiki aklım olsa ziraat okumazdım. Mühendislikte okumazdım. önlisans okurdum ama 2 tane okurdum. Bunları okurken 2 üniversitede açıktan okurdum. 4 önlisans olurdu. 2018de çıkan bir yasa ile lisans okuduğum için artık okuduğum önlisans programı ile kamu da (kpss) tercih yapamıyorum. Eğer kamu istersen kesinlikle 4 yıllık okuma. </p><p>Özel sektör mühendisi asgarî ücretin biraz yukarısına çalıştırıyor (arkadaşlarımdan biliyorum). Yani mühendisliğin artısı biraz daha rahat çalışma koşulu+ asgarî ücretle çalışmak için mühendis olmaya gerek yok. </p><p>Üniversitenin artıları:</p><p>-Askerlik yaparken şunu gördüm. Üniversite mezunları herşeye daha mantıklı bakıyor ve amirlerinin verdiği emre itaat ediyor. Toplumla daha uyumlular. Diğerleri ise çocuk gibi herşey itiraz ediyorlar sanki isyankâr bir kavim gibi. </p><p>-Üniversite okuyanlar içinde bulunduğumuz duruma dışarıdan bakıyor ve ülkemizdeki sorunları daha doğru algılıyor. Siyaseti mantıklı yorumluyor. </p><p>Kölelik sistemi artık yok ama artık efendimizi seçmeye izin veren kapitalist kölelik sistemi var. Burjuvaları doyurmak için üretici aç kalıyor. Asiller ise sadece kendi paylarını düşünüyor. Fakirlikten daha kötüsü nedir? </p><p>Gelir adaletsizliği... (prof. Dr. ilber ORTAYLI)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="FEBRUCCİNİ, post: 1317675, member: 36784"] Kardeşim kaçıncı sınıftasın ? Eğer 2. Sınıf ve daha üzeriyse bırakma. Şansını dene bu ülkede devletin en önemsemediği şey ziraat.Senin bölümün özel sektöre yönelik. Devlet istersen mühendislik bölümlerini bırak. Bir arabayı tasarlamak üretmek için 10larca mühendis gerekir ama seri üretim için 100lerce işçi gerekir. O yüzden 4 yıllık bölümlerin iş bulma zorluğu 2 yıllıklara göre her geçen gün daha da artıyor. Şimdiki aklım olsa ziraat okumazdım. Mühendislikte okumazdım. önlisans okurdum ama 2 tane okurdum. Bunları okurken 2 üniversitede açıktan okurdum. 4 önlisans olurdu. 2018de çıkan bir yasa ile lisans okuduğum için artık okuduğum önlisans programı ile kamu da (kpss) tercih yapamıyorum. Eğer kamu istersen kesinlikle 4 yıllık okuma. Özel sektör mühendisi asgarî ücretin biraz yukarısına çalıştırıyor (arkadaşlarımdan biliyorum). Yani mühendisliğin artısı biraz daha rahat çalışma koşulu+ asgarî ücretle çalışmak için mühendis olmaya gerek yok. Üniversitenin artıları: -Askerlik yaparken şunu gördüm. Üniversite mezunları herşeye daha mantıklı bakıyor ve amirlerinin verdiği emre itaat ediyor. Toplumla daha uyumlular. Diğerleri ise çocuk gibi herşey itiraz ediyorlar sanki isyankâr bir kavim gibi. -Üniversite okuyanlar içinde bulunduğumuz duruma dışarıdan bakıyor ve ülkemizdeki sorunları daha doğru algılıyor. Siyaseti mantıklı yorumluyor. Kölelik sistemi artık yok ama artık efendimizi seçmeye izin veren kapitalist kölelik sistemi var. Burjuvaları doyurmak için üretici aç kalıyor. Asiller ise sadece kendi paylarını düşünüyor. Fakirlikten daha kötüsü nedir? Gelir adaletsizliği... (prof. Dr. ilber ORTAYLI) [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Üniversiteyi bırakıp çiftçi olmak
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt