PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
üre mi nitrat mı atmalıyım?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="OnurTDD" data-source="post: 1427868" data-attributes="member: 83157"><p>Bence kuru tarım için 45 kg ure fazla. 30 kg ure vermişsin zaten. Mayıs ayı kurak giderse su stresi yaratabilir. Ayrica attığın gubre mayısa doğru çalışmaya başlayacak, bitkinin azot ihtiyacının en az olduğu döneme girmiş olacak. Ben bu sene zamanlamayı iyi tutturdum, 1 şubatta toprak yapısına göre bazı yerlere 15 kg bazı yerlere 25 kg ure attim. 1 nisanda da bitki durumuna göre 20-25 kg nitrat attim. Bu saatten sonra zayıf kalan alan olursa 30 Nisan gibi maksimum 10 kg nitrat dusunuyorum. </p><p></p><p>Maliyet açısından siz kaça aldınız bilemem ama bugün üre 15000 nitrat 8000 civarında. Azot miktari olarak nitrat daha ucuza geliyor. Ayrica maliyet hesabi yaparken güncel fiyattan hesaplayın, çünkü tekrar aldığınızda eski değil yeni fiyattan alacaksınız.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="OnurTDD, post: 1427868, member: 83157"] Bence kuru tarım için 45 kg ure fazla. 30 kg ure vermişsin zaten. Mayıs ayı kurak giderse su stresi yaratabilir. Ayrica attığın gubre mayısa doğru çalışmaya başlayacak, bitkinin azot ihtiyacının en az olduğu döneme girmiş olacak. Ben bu sene zamanlamayı iyi tutturdum, 1 şubatta toprak yapısına göre bazı yerlere 15 kg bazı yerlere 25 kg ure attim. 1 nisanda da bitki durumuna göre 20-25 kg nitrat attim. Bu saatten sonra zayıf kalan alan olursa 30 Nisan gibi maksimum 10 kg nitrat dusunuyorum. Maliyet açısından siz kaça aldınız bilemem ama bugün üre 15000 nitrat 8000 civarında. Azot miktari olarak nitrat daha ucuza geliyor. Ayrica maliyet hesabi yaparken güncel fiyattan hesaplayın, çünkü tekrar aldığınızda eski değil yeni fiyattan alacaksınız. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
üre mi nitrat mı atmalıyım?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt