Ürenin yakıcı özelliği ve Buğday

Arkadaşlar Buğdaylara bugün itibarıyle Üre atmaya başladım , dekara 10 kğ. Şu sıralar yağış yok. Ürenin buğdayı yakmaması için kaç gün içinde yağmur yağması gerekir, yada farklı bir deneyimi olan varsa yazarsa sevinirim.

Ynt: Ürenin yakıcı özelliği ve Buğday

Bereketli olsun, Abi 10 kg ürenin buğdayı yakacağını zannetmiyorum, yalnız yağmur yağmazsa azot kaybı olur sadece. Eğer kırağı ve çiğ düşüyorsa pek azot kaybı da olmaz. Üre atmadan önce yağmuru takip etseniz maximum fayda sağlayabilirsiniz.

Peki arkadaşlar tamam da , bu hemen mi uçuyor, 10-15 gün dayanamıyor mu ? Bunun belli bir süresi mi var.

sagalassos link=topic=81473.msg966574#msg966574 date=1423086168' Alıntı:
Peki arkadaşlar tamam da , bu hemen mi uçuyor, 10-15 gün dayanamıyor mu ? Bunun belli bir süresi mi var.
Hemen uçacak diye bir kaide yok hava serin gider güneş görmez ise 7-8 gün dayanabilir ama güneşi gördü mü pek dayanmaz 3-5 günde %60-70 kayba uğrar.

biz buğdylara 1 hafta önce dekara 10 kg üre attık 1 gün sonra 2 gün yağmur yağdı dün baktım kömur gibi kararmış buğdaylar 1 ay sonrada 10 kg 33 nitrat atıcam

sagalassos link=topic=81473.msg966574#msg966574 date=1423086168' Alıntı:

Güneşli, sıcak ve rüzgarlı geçen 3 gün içinde, normal ürede gerçekleşen azot kaybı (toprak yapısına göre değişmekle birlikte) %45 ' e (yüzde kırkbeş ' e) kadar çıkabiliyor.