PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Uzun Yaşamanın Sırrı: Keçi Koyun Sütü
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="Hermiyas" data-source="post: 964422" data-attributes="member: 41641"><p><strong>Uzun Yaşamanın Sırrı: Keçi Koyun Sütü</strong></p><p><strong>9 Mayıs 2015 Cumartesi \\ Aktuel \\ Yorum Yok</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Hürriyet Cumartesi yazarları İpek İzcinin yaptığı habere göre uzun ve zinde bir hayatın izini süren Amerikalı yazar Dan Buettner, 100 yaşını gören insanların sırrını, yazdığı kitapta (Eating and Living Like the Worlds Healthiest People Dünyanın En Sağlıklı İnsanları Gibi Yemek ve Yaşamak) özetliyor. İtalyanın Sardinya Adasında yaşayanlar eserde özel bir yere sahip. Buettner, onları diri tutan formülleri akademik araştırmalar ışığında anlatıyor.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>O formüllerin başında ise bizim hiç de uzak olmadığımız iki besin yer alıyor. Koyun ve keçi sütü.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Keçi ve koyun sütü</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Her ikisinin de besin değeri inek sütünden fazla; üstelik hazmı daha kolay. Keçi ve koyun sütü, kötü kolesterolü düşürüyor, kalp-damar rahatsızlıklarını önlüyor. Kolon kanserinden koruması da cabası. Keçi sütünün çinko ve selenyum açısından çok zengin olması bağışıklık sistemini güçlü kılıyor. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Koyun ve keçi sütü dışındaki yiyecekler ise şöyle:</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Devedikeni</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Devedikenini bitki çayı olarak tüketen Sardinyalılar, böylelikle vücutlarını toksinlerden korumuş oluyor.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Yufka ekmeği</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Sardinyalıların en çok tükettiği ekmek türü. Yüksek proteinli, düşük glutenli ve durum buğdayı unundan yapılıyor. Lif oranı yüksek, işlenmiş ve rafine edilmiş yiyeceklerdeki gibi kandaki şeker oranını artırmıyor, aksine Tip 2 diyabet riskini azaltıyor.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Arpa</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Arpadan yapılmış bir ekmek, kan şekerini, buğday unuyla yapılmış bir ekmekten daha yavaş artırır. Bu da, pankreas ve böbreklere daha az yük olmak anlamına geliyor. Eski zamanlarda yoksulların besini olarak bilinen arpa, şimdilerde Sardinya mutfağının kıymetlisi.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Bakla ve nohut</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Sardinyalıların mutfağında bakla ve nohut, çorbalarda veya et yemeklerinde sık sık kullanılıyor. Protein ve lif oranı yüksek. Bu da 100 yaşını görmek için en önemli ipuçlarından biri.</strong></p><p><strong></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hermiyas, post: 964422, member: 41641"] [b]Uzun Yaşamanın Sırrı: Keçi Koyun Sütü 9 Mayıs 2015 Cumartesi \\ Aktuel \\ Yorum Yok Hürriyet Cumartesi yazarları İpek İzcinin yaptığı habere göre uzun ve zinde bir hayatın izini süren Amerikalı yazar Dan Buettner, 100 yaşını gören insanların sırrını, yazdığı kitapta (Eating and Living Like the Worlds Healthiest People Dünyanın En Sağlıklı İnsanları Gibi Yemek ve Yaşamak) özetliyor. İtalyanın Sardinya Adasında yaşayanlar eserde özel bir yere sahip. Buettner, onları diri tutan formülleri akademik araştırmalar ışığında anlatıyor. O formüllerin başında ise bizim hiç de uzak olmadığımız iki besin yer alıyor. Koyun ve keçi sütü. Keçi ve koyun sütü Her ikisinin de besin değeri inek sütünden fazla; üstelik hazmı daha kolay. Keçi ve koyun sütü, kötü kolesterolü düşürüyor, kalp-damar rahatsızlıklarını önlüyor. Kolon kanserinden koruması da cabası. Keçi sütünün çinko ve selenyum açısından çok zengin olması bağışıklık sistemini güçlü kılıyor. Koyun ve keçi sütü dışındaki yiyecekler ise şöyle: Devedikeni Devedikenini bitki çayı olarak tüketen Sardinyalılar, böylelikle vücutlarını toksinlerden korumuş oluyor. Yufka ekmeği Sardinyalıların en çok tükettiği ekmek türü. Yüksek proteinli, düşük glutenli ve durum buğdayı unundan yapılıyor. Lif oranı yüksek, işlenmiş ve rafine edilmiş yiyeceklerdeki gibi kandaki şeker oranını artırmıyor, aksine Tip 2 diyabet riskini azaltıyor. Arpa Arpadan yapılmış bir ekmek, kan şekerini, buğday unuyla yapılmış bir ekmekten daha yavaş artırır. Bu da, pankreas ve böbreklere daha az yük olmak anlamına geliyor. Eski zamanlarda yoksulların besini olarak bilinen arpa, şimdilerde Sardinya mutfağının kıymetlisi. Bakla ve nohut Sardinyalıların mutfağında bakla ve nohut, çorbalarda veya et yemeklerinde sık sık kullanılıyor. Protein ve lif oranı yüksek. Bu da 100 yaşını görmek için en önemli ipuçlarından biri. [/b] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Uzun Yaşamanın Sırrı: Keçi Koyun Sütü
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt