PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Arpa
Verim rekoru
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="FatihÖZHAN" data-source="post: 1249859" data-attributes="member: 876"><p>Doğru söylüyorsun, tarlanın bulunduğu mevki çok yüksek 1850 rakımlı gibi bir yer ve iklim olarak çok soğuk, arpa ise Antep'den getirdim, Tigem Diyarbakır, Urfa gibi güney doğu bölgesi için ıslah edilmiş kurağa dayanıklı olduğu belirttiği bir Arpa. Almadan önce 1850 rakımlı yerde yetiştirmiş yetiştirilmeyeceğini sorduğumda Erzurum bölgesinde daha önce gönderdik her hangi bir şikayet gelmedi Sizin ordada rahatlıkla yetiştirilir seçilmesi üzerine arpayı aldım getirdim. Arpa ekildi, baharın ise çok zayıf kaldı, Çünkü arpa soğuktan Zara görmüş ve bizim iklime dayanamamıştı. Biraz fazla attık, İkinci gübresi Nitrat atacaktım ama ne var ki bulamadım elimde de üre vardı, Nisan ayı sonunda da tekrar üre attım hemen arkasından karla karışık yağmur yağdı bir hafta süre ile Arpa o zaman kendini toparladı. Biçer Döver ile binerken de çok fazla döküldü. Biçer operatörü acemi ve 16/17 yaşlarında gençti. Ancak ettiğim alan çok ufak bir tarla olduğu için (8 dm2) çokta önemsemedim. Normalde Burası yüksek ana çok verimli bir yer olup genelde aldığımız cins tohumu buraya eker burdan hasat ettiğimiz tahıllı da bir sonraki seneye edeceğimiz tarlaya ekeriz. Toprak Analizi 1990 yılından beri zaman zaman yapılmaktadır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="FatihÖZHAN, post: 1249859, member: 876"] Doğru söylüyorsun, tarlanın bulunduğu mevki çok yüksek 1850 rakımlı gibi bir yer ve iklim olarak çok soğuk, arpa ise Antep'den getirdim, Tigem Diyarbakır, Urfa gibi güney doğu bölgesi için ıslah edilmiş kurağa dayanıklı olduğu belirttiği bir Arpa. Almadan önce 1850 rakımlı yerde yetiştirmiş yetiştirilmeyeceğini sorduğumda Erzurum bölgesinde daha önce gönderdik her hangi bir şikayet gelmedi Sizin ordada rahatlıkla yetiştirilir seçilmesi üzerine arpayı aldım getirdim. Arpa ekildi, baharın ise çok zayıf kaldı, Çünkü arpa soğuktan Zara görmüş ve bizim iklime dayanamamıştı. Biraz fazla attık, İkinci gübresi Nitrat atacaktım ama ne var ki bulamadım elimde de üre vardı, Nisan ayı sonunda da tekrar üre attım hemen arkasından karla karışık yağmur yağdı bir hafta süre ile Arpa o zaman kendini toparladı. Biçer Döver ile binerken de çok fazla döküldü. Biçer operatörü acemi ve 16/17 yaşlarında gençti. Ancak ettiğim alan çok ufak bir tarla olduğu için (8 dm2) çokta önemsemedim. Normalde Burası yüksek ana çok verimli bir yer olup genelde aldığımız cins tohumu buraya eker burdan hasat ettiğimiz tahıllı da bir sonraki seneye edeceğimiz tarlaya ekeriz. Toprak Analizi 1990 yılından beri zaman zaman yapılmaktadır. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Arpa
Verim rekoru
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt