Yağlık ayçiçeği - Yabancı ot ilacı

Yağlık ayçiçeğinde Dow AgroScience firmasının Bonaflan WG (aktif madde %60 Benfluralin) isimli yabancı ot ilacını kullanan varmı?

Ynt: Yağlık ayçiçeği - Yabancı ot ilacı

Abi ben triflin bulamasaydım bu ilacı onun yerine önermişlerdi.Ayçiçeği ekmeden önce atıp karıştırıp ayçiçeğini ekiyorsun.Bu sene daha triflin bulduk zar zor ama seneye bunun gibi ilaçlara yöneleceğiz artık.

Ynt: Yağlık ayçiçeği - Yabancı ot ilacı

alper4u link=topic=74297.msg873599#msg873599 date=1396197487' Alıntı:
Abi ben triflin bulamasaydım bu ilacı onun yerine önermişlerdi.Ayçiçeği ekmeden önce atıp karıştırıp ayçiçeğini ekiyorsun.Bu sene daha triflin bulduk zar zor ama seneye bunun gibi ilaçlara yöneleceğiz artık.

Hektaş`ın orijinal Triflini bizim bölgedede artık yok. Muadilleri bulunuyor.

Ben ayçiçeği yerine macar fiği/arpa karışımı ekeceğim, dolayısıyla triflin için gereken ' ' bekleme süresi ' ' yetmiyor. Öngörülen Triflin kullanımı 04/2014, fiğ ekimi 10/2014, yani ' ' bekleme süresi ' ' sadece 6 ay. Ayrıca fiğ ekiminden önce triflinin kalıcı etkisini azaltabilen bir tarla işleme (pulluk ile sürüm) yapmak istemiyoruz. Sadece goble + rotottiller çekilip macar fiği ekmeyi planlıyoruz.