yağlık ayciceğinden dekardan kac kg alıyorsunuz kar ı varmı? ne zorlukları var?

Eğerki kar ı varsa arkadaşlar buğday yerine yağlık cekirdek eksek pazarını bulabilirmiyiz artık buğdaydan kazanamıyoruz sizin görüşleriniz?

Ynt: yağlık ayciceğinden dekardan kac kg alıyorsunuz kar ı varmı? ne zorlukları var?

buralarda tüccar cokta alırlarmı bilmiorum daha önemlisi buralarda eken hiç yok .
kuru yapılıyor sanırım bide bizim burlar yazları serin gidiyor yağlıka elverişli ama bilmiyorum sizler yapıyorsanız aydınlatırmısınız?

Ynt: yağlık ayciceğinden dekardan kac kg alıyorsunuz kar ı varmı? ne zorlukları var?

aybars.20 link=topic=41694.msg375948#msg375948 date=1302333317' Alıntı:
buralarda tüccar cokta alırlarmı bilmiorum daha önemlisi buralarda eken hiç yok .
kuru yapılıyor sanırım bide bizim burlar yazları serin gidiyor yağlıka elverişli ama bilmiyorum sizler yapıyorsanız aydınlatırmısınız?

kardeş ayçiçeği sıcağı sever ama çok aşırı derecede yakıcı olmayacak. sizin orada tüccar varda tüccar senden alıp nereye satacak. çok ekersen o başka tüccar senden alır büyük ihtimal ama tüccar la konuşmadan riskli iş yapma. ayçiçeğini sularsan 350 kiloya kadar alırsın herhalde ben hiç sulamıyorum yağmur iyi yağarsa 250 biçiyorum yeterli miktarda yağmazsa 150 biçiyorum hiç yağmazsa 70-80 biçersin

kardeş ayçiçeği sıcağı sever ama çok aşırı derecede yakıcı olmayacak. sizin orada tüccar varda tüccar senden alıp nereye satacak. çok ekersen o başka tüccar senden alır büyük ihtimal ama tüccar la konuşmadan riskli iş yapma. ayçiçeğini sularsan 350 kiloya kadar alırsın herhalde ben hiç sulamıyorum yağmur iyi yağarsa 250 biçiyorum yeterli miktarda yağmazsa 150 biçiyorum hiç yağmazsa 70-80 biçersin

sulak yerlere cerzlik ekiyorum kurak yerlere ekmeyi düşünmüştüm buğday yerlerine yağlık hem desteği var hemde buğdaydan iyi olur mu acaba zorlukları varmı kuruyken veriyon biçere sanırım sermeye gerek duyuluyormu kuru oluyordur

peki kilogramı ortalama kaç liradan gidiyor nekadar destek var.

anayurtlu 3105d link=topic=41694.msg376044#msg376044 date=1302349234' Alıntı:
peki kilogramı ortalama kaç liradan gidiyor nekadar destek var.

yazın fiyat genelde 0,8 ile 1 lira arası seyrediyor. kışın 1,25 kuruşu gördü edirne borsasında . fiyatlar yağ oranına göre belirleniyor. kaliteli tohum ekersen genelde 43-44 ün( 80 kuruş) altına düşmez yağ oranı ben ortalama 46-48 (1 lira) biçiyorum. bir kere efe diye bir tohum ektik ondan 51 çıkmıştı.

ayçiçeğin desteği dekara mazot+gübre yaklaşık 10 tl, kg başına 235 krş desteği var.
evvela tarlayı en geç ekim eyında derin(enaz 14 ' ' pullukla) sürmen gerek, kıştan bir defa kaz ayağı-çizel yada tiller ile
karıştırman gerekir. iklime göre biz genelde nisan ayında trifurulan ilaç atım aysan çekeriz ve ardından ekeriz.
ekim 70 cm karık arası 33-38 cm toğum mesafesi gelecek şekilde ekeriz. 20 npk gübresi.bir defada ara çapa
uygularız. yaz bitkisi olduğu için verim yağışlara göre değişir. bu 150 de olabilir 350 kgde olabilir.
en büyük avantajıda tarlanı ertesi yıla nadas tarlası kalitesinde ekersin.