Merhaba Arkadaşlar,
Burda size yağlık bitkilerin hasat edilebilmesinde kullanılan tabla çeşitlerini anlatacağım. Yağlık bitkilerin çoğu standart tabla ile biçilebilmekte olup aralarında özel tertibat isteyen bitkilerimizde var.
Öncelikle ülkemizde ekimi birinci sırada olan Ayçiçeğini ele alalım. Ayçiçeği uzun saplı ve kolay kesilmeyen sap yapısı ile standart tabla ile randıman alınamamaktadır. Bu yüzden tava değimiz uzun yapılı ve dar sıra aralı ileve parçalar ile zahiyat oldukça düşürülüp randıman artırılmıştır.
Bir diğer seçenek olan hazır tablalarda mevcut bunlar üreticisine göre farklı tipte olmakta ve ekstra avantaj sağlamakta.
Kanola ürününe geldiğimizde ayçiçeği gibi teferruatlı olmayıp standart tabla yapısına uygun ancak standart tablanın kanolanın kuru koza yapısı sebebiyle fire verdirdiğini görmekteyiz. Bunun için standart tablaların önüne ek ilave edilerek boğaz haznesi genişletilip birçok bitkinin sürtünmeden ötürü döktüğü kozaların tablada kalması sağlanmıştır ilave yan iki bıçaklada bitkilerin birbirinden ayrılırken daha az sürtünüp daha az koza zahiyatı vermek amaçlanmıştır.
Sonradan ilaveye ek olarak birçok biçerdöver üreticisi günümüzde standart tablalarına ek olarak bu aparatı uzar kısalır hale getirmiştir bu sayede vakit kaybetmeden hasat edilcek ürünler arasında geçiş yapıp kolaylık sağlanmıştır.
http://youtu.be/g3JeBSf775I
Burda size yağlık bitkilerin hasat edilebilmesinde kullanılan tabla çeşitlerini anlatacağım. Yağlık bitkilerin çoğu standart tabla ile biçilebilmekte olup aralarında özel tertibat isteyen bitkilerimizde var.
Öncelikle ülkemizde ekimi birinci sırada olan Ayçiçeğini ele alalım. Ayçiçeği uzun saplı ve kolay kesilmeyen sap yapısı ile standart tabla ile randıman alınamamaktadır. Bu yüzden tava değimiz uzun yapılı ve dar sıra aralı ileve parçalar ile zahiyat oldukça düşürülüp randıman artırılmıştır.


Bir diğer seçenek olan hazır tablalarda mevcut bunlar üreticisine göre farklı tipte olmakta ve ekstra avantaj sağlamakta.



Kanola ürününe geldiğimizde ayçiçeği gibi teferruatlı olmayıp standart tabla yapısına uygun ancak standart tablanın kanolanın kuru koza yapısı sebebiyle fire verdirdiğini görmekteyiz. Bunun için standart tablaların önüne ek ilave edilerek boğaz haznesi genişletilip birçok bitkinin sürtünmeden ötürü döktüğü kozaların tablada kalması sağlanmıştır ilave yan iki bıçaklada bitkilerin birbirinden ayrılırken daha az sürtünüp daha az koza zahiyatı vermek amaçlanmıştır.


Sonradan ilaveye ek olarak birçok biçerdöver üreticisi günümüzde standart tablalarına ek olarak bu aparatı uzar kısalır hale getirmiştir bu sayede vakit kaybetmeden hasat edilcek ürünler arasında geçiş yapıp kolaylık sağlanmıştır.

http://youtu.be/g3JeBSf775I