PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
yaprak gubresi gerçekten işe yarıyor mu?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ozgur..." data-source="post: 1400103" data-attributes="member: 86226"><p>Ekim öncesi tarlalarımiza toprak analizi yaptirip ph değerinin 6 alti veya 7.5 ustu durumlarda ph degerini normale çekmek icin kireç veya kükürt atmamiz şart ve daha sonra topraktaki azot fosfor ve potasyum durumuna gore taban gubresi verip yeri islememiz gerekiyor. Sizde hak verirsiniz ph ve NPK toprakta çokkk önemli. Daha sonra bitki büyüdüğünde yine ihtiyaca göre üre atmamiz, neredeyse organik madde olarak zayıf olan topraklarimizda, şart. </p><p> yaprak gubresini kullandim ama faydasini pek göremedim zaten dekara kilolarca 20 20 veya 15 15 15 atilirken 100 150cc yaprak gubresinden ne beklenebilirki.</p><p> Şahsi tecrubem diger kati formdaki gubrelerden ihtiyaca göre hiç kısmayıp hatta dekara 5 kg daha fazla atip ve hic yaprak gubresi atmayip daha cok verime etki edecegi yönünde. Ben bu sene yaprak gubresi 2 defa bugdaylarima attim ve verdiğim paraya yazık oldu diyorum. komsum 40 kg üre atti benden 10 kg fazla bugdaylara ve yaprak gubresi bana atarken sende cok para var havaya aticak galiba dedi ve suan onun bugdaylari benden cok daha iyi.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ozgur..., post: 1400103, member: 86226"] Ekim öncesi tarlalarımiza toprak analizi yaptirip ph değerinin 6 alti veya 7.5 ustu durumlarda ph degerini normale çekmek icin kireç veya kükürt atmamiz şart ve daha sonra topraktaki azot fosfor ve potasyum durumuna gore taban gubresi verip yeri islememiz gerekiyor. Sizde hak verirsiniz ph ve NPK toprakta çokkk önemli. Daha sonra bitki büyüdüğünde yine ihtiyaca göre üre atmamiz, neredeyse organik madde olarak zayıf olan topraklarimizda, şart. yaprak gubresini kullandim ama faydasini pek göremedim zaten dekara kilolarca 20 20 veya 15 15 15 atilirken 100 150cc yaprak gubresinden ne beklenebilirki. Şahsi tecrubem diger kati formdaki gubrelerden ihtiyaca göre hiç kısmayıp hatta dekara 5 kg daha fazla atip ve hic yaprak gubresi atmayip daha cok verime etki edecegi yönünde. Ben bu sene yaprak gubresi 2 defa bugdaylarima attim ve verdiğim paraya yazık oldu diyorum. komsum 40 kg üre atti benden 10 kg fazla bugdaylara ve yaprak gubresi bana atarken sende cok para var havaya aticak galiba dedi ve suan onun bugdaylari benden cok daha iyi. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
yaprak gubresi gerçekten işe yarıyor mu?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt