Merhabalar bu arada hemşehiriz bu yuzden daha iyi anlamis olmalisiniz meragimi ? bizde yatayi kullanmayali 4 5 yil olduk dik aldiktan sonra ama misir ekim yerlerini gozlemliyorum sanki bi kezde olsa yatay cekilen yerlerde o ozellikle pisligi yapan sacak kokler dahada parcalanmis oluyor veya butun kalan saplar vs bu yuzden 2 kat dik yerine en azindan 1 kat yatay 1 katta dik mi ceksek acaba dedim sizcede oylemi ? Hisarlar markasinin alaborasi gercekten meshur acaba suan 2023 yili olarak guncel urunleride ayni kalitede midir var midir yerlilerde daha memnun kalinacak rakibi
Çamur gibi bir sıkıntı yoksa her türlü nadasa dik freze yerine yan bıçaklıyı kullanıyorum.dik frezeyi genelde pancar anızını buğday ekimine hazırlarken kullanıyorum.mısır anızını pulluk sonrası çizel sonra tek kat yanbıçak+merdane ile ekime hazırlıyorum.
Gerçi ben buğdaya hazırlıyorum siz mısır üstüne mısır için hazırlıyorsunuz
Hisarlar kalite olarak değişmedi, fabrika el değiştirse de hala aynı fabrika, aynı şablonlar üzerinden üretime devam ediyorlar.hatta ufak tefek güncellemeler, geliştirmeler yapıyorlar.
Bir de Eskişehir markası olarak atlas makine var, kemikli sağlam makine üretiyor, direkt fabrikalarına gidip görüşebilirsiniz.
yine Eskişehir markalarından toscano var, şahsen tercih ettiğim bir marka değil.görüntüsü iyi ama kalitesi iyi değil.