yem bezelyesi

Arkadaşlar yem bezelyesi hakkında birkaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.

1- Yem bezelyesi + tritikale yada yem bezelyesi + arpa yulaf Eskişehir Ankara şartlarında (soğuk iklimde) yetişirmi

2- Yem bezelyesi + tritikale yada yem bezelyesi + yulaf 1 dönüm (1000 metrekare) kıraç tarla kuru ot verimi ne kadar olur

3- 1 dönüm maliyeti ne kadar olur

Arkadaşlar yem bezelyesi hakkında birkaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.

1- Yem bezelyesi + tritikale yada yem bezelyesi + arpa yulaf Eskişehir Ankara şartlarında (soğuk iklimde) yetişirmi

2- Yem bezelyesi + tritikale yada yem bezelyesi + yulaf 1 dönüm (1000 metrekare) kıraç tarla kuru ot verimi ne kadar olur

3- 1 dönüm maliyeti ne kadar olur

Sölediğin karışımların hepsi olur yetişirde yulaf + arpa+ bezelye ile yazlık ekim yaparsın
Tritikale + bezelye kışlık ekime uygun olur
Kuru şartlarda tritikale daha töleranslı
600kg-1000 kg arası toprağa ve bakıma bağlı kuru ot alabilirsin
Ziraat mühendisi [emoji106]

Küçükbaş (koyun) için yem bezelyesi + tritikale kuru otu lezzetli mi yani tüketirleri ?

Domuz problemi yok ise, tirtikale yerine bezostia veya kate A-1 cinsi buğday karışımı yaparsın, güzlük ekimde mükemmel oldu, yazlık olarak; pek inanmasam da yulaf ın içine karıştırıp 1 hafta önce ektim, nasıl olacak görecez.
Kütahya, rakım 1250 metre yetiştirdiğim yer. 1 dekar kuru ot balya olarak 30 balya aldım,25 kg lık.
Günde 1 öğün verdik hayvanlara, macar fiğ ve yulaf balyasına göre 10 hayvanda 15 kg günlük süt artışı yapıyor.

Peki dönüm maliyeti yaklaşık ne kadar olur

1 kg. mı 7 TL cıvarı, dekara 10-13 kg tohum gitse, 10 kg taban gübresi 12-15 kg üst gübreleme ile hesabı sen, yap.
Diğer artısı kuru nadasa bırakma derdinden kurtuluyosun, münavebe bitkisi çünkü.
Kötü tarafı her zaman arpa buğday arkası anızı sürüp işlemek kolay olmuyor.

Geçen sene 3 TL den almıştım kilosunu.. 500 dekar ekilişim var piyasaya yem bezelyesi ve slajlık mısır ekiyorum hayvanın iştahla yediği bir ürün.. Hayvancılık yapanlara tavsiye ederim...