Ben bilgi vereyim arkadaşım. Normal şartlarda Eylül ve kasım ayları arasında ekilir. Eğer sen eylül ayında ekip sulayabildiysen, MArt ayında biçime gelir, yok ekim-kasım ayında ektiysen Nisan ayında biçilir. Lakinn bu sene bir istisna oldu. Havalar hep kapalı, yağışlı ve soğuk gitti, ekinler dahil hiçbiri güneş ve sıcaklık görmediğinden yeterli gelişmeyi gösteremedi. Sizin oraları bilmem nasıl oldu. Ama boyu normal şartlarda 1.80-1.90 cm. olabiliyor. Senin şalgamını kontrol et.... çiçeklerini dökmesine fırsat vermeden biçmeye hazırlıklı ol. Belki 10 cm. daha büyüyebilir, havalar yeni ısınıyor.orklar59 link=topic=83522.msg997559#msg997559 date=1430232797' Alıntı:Yem salgami hakkinda ne zaman bicmeliyiz boyu 1.5m bilgi verirmisiniz lutfen hic bi yerden bulamiyoruz
Birde aklında bulunsun, eğer arpayla karışık ektiysen , arpanın dene yapıp süt olum dönemini beklemelisin, yok tek başına ektiysen Silaj yapılırken 1 Ton yeşil şalgam içine 40 - 50 kg. Buğdaygıl kırması katılmalıdır. Çok sulu bir yem olduğu için , silaj şuasında içine buğday sap samanı katılırsa kaliteli olan suyunun zaiyatı önlenebileceği gibi sap samanda değerlenmiş olur. Kolay gelsin.orklar59 link=topic=83522.msg997559#msg997559 date=1430232797' Alıntı:Yem salgami hakkinda ne zaman bicmeliyiz boyu 1.5m bilgi verirmisiniz lutfen hic bi yerden bulamiyoruz
eyvallah cok sagolun silaj icin laktik asit bakterisi dusunuyoruz maliyet acisindansagalassos link=topic=83522.msg997565#msg997565 date=1430236741' Alıntı:Birde aklında bulunsun, eğer arpayla karışık ektiysen , arpanın dene yapıp süt olum dönemini beklemelisin, yok tek başına ektiysen Silaj yapılırken 1 Ton yeşil şalgam içine 40 - 50 kg. Buğdaygıl kırması katılmalıdır. Çok sulu bir yem olduğu için , silaj şuasında içine buğday sap samanı katılırsa kaliteli olan suyunun zaiyatı önlenebileceği gibi sap samanda değerlenmiş olur. Kolay gelsin.