Yeni styer

Arkadaşlar bu fotoğrafı bugün Adapazarı'nda E5 de çektim. Peş peşe 3 tır üzerinde de styler vardı. acaba steyr Türkiye pazarına giriş mi yapıyor IMG_20181124_122227_1.jpg

Benimde sürekli araştırdığım ve gerçekten çok beğendiğim marka. Türkiye pazarına girmemesinde farklı durumlar var biraz araştırırsanız anlıyorsunuz.

arkadaslar o tırın uzerinde gordunuz steyr turkiyede koc tarafından uretiliyor turkıyede satılmama sebebi new holland ve case satıs oranlarıyla alakalı içerik olarak motor şanzıman tamamen türk traktör montaj bu motorlardan bi farkı yok

Biraz açıklar mısınız hocam

Hocam araştırdığım kadarıyla zamanında bu steyr ler avusturyadan geliyordu hatta bizdede 1978 model mercedes motor gemiler ile gelen steyr var daha sonra bu traktörler zirai donatım ile ile dağıtılmaya başlandı daha sonra başak adıyla üretime konuldu ve steyr ile anlaşma yapılmış ve steyr ler türkiye ye gelmesi engellenmiş o zamanda bu zamana hep başak ve şimdiki başaklarda bildiğim kadarı ile perkins motor var

New holland t4.75 poverstar da türkiyede uretiliyo ama ic piyasaya satilmayan newhollandin tek serisi sirf o yuzden nh den sogumustum ama şimdi üretim durdu galiba fendt bile en son modelini tr ye satiyo

Steir grubu epey bir süre önce CNH grubuna dahil oldu. Bu kapsamda bazı ufak serileri koç grubu fabrikalarinda montajlaniyor. Bu marka ülkemizde piyasada olacaksa Koç grubu onayı ve yönlendirmesiyle olur.