PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Yerli araba
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ziyaretci96" data-source="post: 1309121" data-attributes="member: 69588"><p>Biz burda olumsuz bir şey yazdığımızda, bazı arkadaşlar bizi vatan haini ne bilim düşman olarak ilan ediyor. Ama gelişmemiş ülkelerde gerçekler her zaman acıdır.</p><p></p><p>Gelelim yerli otomobil karmaşıklığına...</p><p>Hani arkadaşlar bir laf var "cin olmadan çarpmak" diye. Kusura bakmayın ama ben de bu yerli oto tanıtımını ona benzettim.</p><p></p><p>İlk olarak bu iş için bazı görevli insanları yetiştirirsin ve bunları dünya otomobil devlerinin ar-ge okullarına gönderirsin ki bu konuda gerekli bilgiler olsun. Daha sonra bu iş için bir çalışma ve geliştirme fabrikası kurarsın. Dışarıdan gelen ve içeriden oluşan bilgiler doğrultusunda bir demo üretim yaparsın, bozarsın. En sonunda randımanlı bir üretim ortaya çıkınca bunu piyasaya sunarsın.</p><p></p><p>Daha üretim yeri bile olmayan bir otomobil afedersiniz merdiven altında mı üretildi? Sen hangi ara bunu çıkardın nerde ürettin? </p><p>Yani bi düşünün... büyük firmaların mazilerine bir bakın, bu işlere nasıl başladılar ne kadar sürede tecrübe edindiler gibi bir sürü soru halkası zincir haline geliyor. </p><p></p><p>Bugünkü şartlar biz teknoloji ve bilim üretemeyiz. Çünkü bunun için ne bir okulumuz var ne de yetişen eleman var. Herşeyimiz ital yollardan karşılanıyordu. En azından tarımda ithalat yok diye seviniyorduk. En azından kendi gıdamız kendi topraklarımızda karşılandığı için ne yediğimizi biliyorduk. İşte şu yerli otomobil üreticileri sağolsun, tarımı da ithal ettiler. Yediğimiz ürünlerde ne olduğunu bilmiyoruz. Karnımızı doyurmaya bakıyoruz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ziyaretci96, post: 1309121, member: 69588"] Biz burda olumsuz bir şey yazdığımızda, bazı arkadaşlar bizi vatan haini ne bilim düşman olarak ilan ediyor. Ama gelişmemiş ülkelerde gerçekler her zaman acıdır. Gelelim yerli otomobil karmaşıklığına... Hani arkadaşlar bir laf var "cin olmadan çarpmak" diye. Kusura bakmayın ama ben de bu yerli oto tanıtımını ona benzettim. İlk olarak bu iş için bazı görevli insanları yetiştirirsin ve bunları dünya otomobil devlerinin ar-ge okullarına gönderirsin ki bu konuda gerekli bilgiler olsun. Daha sonra bu iş için bir çalışma ve geliştirme fabrikası kurarsın. Dışarıdan gelen ve içeriden oluşan bilgiler doğrultusunda bir demo üretim yaparsın, bozarsın. En sonunda randımanlı bir üretim ortaya çıkınca bunu piyasaya sunarsın. Daha üretim yeri bile olmayan bir otomobil afedersiniz merdiven altında mı üretildi? Sen hangi ara bunu çıkardın nerde ürettin? Yani bi düşünün... büyük firmaların mazilerine bir bakın, bu işlere nasıl başladılar ne kadar sürede tecrübe edindiler gibi bir sürü soru halkası zincir haline geliyor. Bugünkü şartlar biz teknoloji ve bilim üretemeyiz. Çünkü bunun için ne bir okulumuz var ne de yetişen eleman var. Herşeyimiz ital yollardan karşılanıyordu. En azından tarımda ithalat yok diye seviniyorduk. En azından kendi gıdamız kendi topraklarımızda karşılandığı için ne yediğimizi biliyorduk. İşte şu yerli otomobil üreticileri sağolsun, tarımı da ithal ettiler. Yediğimiz ürünlerde ne olduğunu bilmiyoruz. Karnımızı doyurmaya bakıyoruz. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Yerli araba
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt