PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Yerli araba
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Halil elmas" data-source="post: 1309801" data-attributes="member: 84837"><p>Türkiye deki siyaseti bir aile şirketine benzetiyorum. Aile iki parçaya bölünmüş iki grup birbirine şüpheyle bakıyor. Sirketi yönetmek için bir grup diğer grubun ayağını kaydırma adina herşeyi yapıyor. </p><p>Grubun biri iyi bir şey yapsa diğer grup buna kötü diyor. </p><p>Grubun biri haklı bir eleştiri yapsa digeri durumda kötülük arıyor. </p><p>Artık şirket o hale gelmiski üstteki çekişme, en alt kademelere bile yayılmış. Seferogullari ve Telliogullari diye iki gruba ayrılmışlar. </p><p>Bu şirketin gidişatı iyi denilebilir mi? </p><p>Denilebilirki x lideri şöyle, y lideri böyle. Bende 50 sine merdiven dayamış biri olarak derimki Turkiyede demokrasi kültürü tam oturmamış. Hepimiz suçluyuz. Diğer tarafı eksik, kendimizi tam saymak doğru olmadığı gibi. Şimdiye kadar kimseye bir faydasını görmedim. </p><p>Bizler layık olduğumuz şekilde yönetiliyoruz. </p><p>Çok hükumet çok lider gordum. Değerlendirmesi bende kalsın. </p><p>İktidar Seferogullari da olsa Telliogullari da olsa, ülke adına bir şey yapılıyorsa bu fırsat iyi değerlendirilmeli. Fırsatlar her zaman çıkmaz. Ülke olarak elektrikli otomobil üretme gibi bir isteğimiz varsa bu işe tam girilecek zaman. </p><p>Çünkü madalyalı sporcular ile yarışa beraber başlarsak kazanma ihtimalimiz olur. Sunlar bir başlasın ben biraz geç başlarım dedinizmi onları yakalamak imkansız. </p><p>Bu kadar lüks araca ne gerek var demişsiniz. </p><p>Vatandaş lüksü seviyor. Eğer öyle olmasa, bizlerin işini Renault 12, Massey ferguson 65x ve Nokia 3310.... fazlası ile görürdü. </p><p>Fakat öylemi? Her sene sonunda bayilerde sıfır araç neredeyse kalmıyor. Çiftçinin kullandığı traktorleri görüyoruz. </p><p>Sayısal örnekler vermişsiniz. </p><p>2030 yılına kadar 30 000 adet alım garantisi. Yani senede 3000 adet araç alım garantisi vermişler. </p><p>Söylenilen gibi bir araç üretilmeye başlarsa zaten başarı elde edilmiştir. Çünkü gösterilen araç bildiklerimizden baya bir üstün. Satışında problem olmaz. </p><p>Senelik 175 000 adet üretim. Tam faaliyete geçtiğinde olacak. Buda 15 yıl da olacak deniliyor. </p><p>İktidardan kim yerli araç istedi? Bence kimse istemedi. </p><p>Özellikle Erdoganin zorlamasiyla bu gruplar bir araya geldi. Bu süreçte yapılan hatalar, abartilar,... Konulari uzar gider. </p><p>Bu süreç başarı ile biterse İktidardan kat ve kat ülke kazanır. </p><p>Bu süreç başarısız biterse, iktidardan bile edebilir. Fakat en büyük zararı yine ülkeye olur. Onlarca sene yine kaybeden Türkiye ve vatandaşlar olur.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Halil elmas, post: 1309801, member: 84837"] Türkiye deki siyaseti bir aile şirketine benzetiyorum. Aile iki parçaya bölünmüş iki grup birbirine şüpheyle bakıyor. Sirketi yönetmek için bir grup diğer grubun ayağını kaydırma adina herşeyi yapıyor. Grubun biri iyi bir şey yapsa diğer grup buna kötü diyor. Grubun biri haklı bir eleştiri yapsa digeri durumda kötülük arıyor. Artık şirket o hale gelmiski üstteki çekişme, en alt kademelere bile yayılmış. Seferogullari ve Telliogullari diye iki gruba ayrılmışlar. Bu şirketin gidişatı iyi denilebilir mi? Denilebilirki x lideri şöyle, y lideri böyle. Bende 50 sine merdiven dayamış biri olarak derimki Turkiyede demokrasi kültürü tam oturmamış. Hepimiz suçluyuz. Diğer tarafı eksik, kendimizi tam saymak doğru olmadığı gibi. Şimdiye kadar kimseye bir faydasını görmedim. Bizler layık olduğumuz şekilde yönetiliyoruz. Çok hükumet çok lider gordum. Değerlendirmesi bende kalsın. İktidar Seferogullari da olsa Telliogullari da olsa, ülke adına bir şey yapılıyorsa bu fırsat iyi değerlendirilmeli. Fırsatlar her zaman çıkmaz. Ülke olarak elektrikli otomobil üretme gibi bir isteğimiz varsa bu işe tam girilecek zaman. Çünkü madalyalı sporcular ile yarışa beraber başlarsak kazanma ihtimalimiz olur. Sunlar bir başlasın ben biraz geç başlarım dedinizmi onları yakalamak imkansız. Bu kadar lüks araca ne gerek var demişsiniz. Vatandaş lüksü seviyor. Eğer öyle olmasa, bizlerin işini Renault 12, Massey ferguson 65x ve Nokia 3310.... fazlası ile görürdü. Fakat öylemi? Her sene sonunda bayilerde sıfır araç neredeyse kalmıyor. Çiftçinin kullandığı traktorleri görüyoruz. Sayısal örnekler vermişsiniz. 2030 yılına kadar 30 000 adet alım garantisi. Yani senede 3000 adet araç alım garantisi vermişler. Söylenilen gibi bir araç üretilmeye başlarsa zaten başarı elde edilmiştir. Çünkü gösterilen araç bildiklerimizden baya bir üstün. Satışında problem olmaz. Senelik 175 000 adet üretim. Tam faaliyete geçtiğinde olacak. Buda 15 yıl da olacak deniliyor. İktidardan kim yerli araç istedi? Bence kimse istemedi. Özellikle Erdoganin zorlamasiyla bu gruplar bir araya geldi. Bu süreçte yapılan hatalar, abartilar,... Konulari uzar gider. Bu süreç başarı ile biterse İktidardan kat ve kat ülke kazanır. Bu süreç başarısız biterse, iktidardan bile edebilir. Fakat en büyük zararı yine ülkeye olur. Onlarca sene yine kaybeden Türkiye ve vatandaşlar olur. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Yerli araba
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt