PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Yerli araba
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Tarım Bitmiş" data-source="post: 1309839" data-attributes="member: 84323"><p>Hocam önemli bir kısmına katılmakla beraber toplumsal farkındalık yaratmak için bir örnek vereceğim. Askerin kullandığı cobralar vardır, bilirsiniz... Silah istasyonu, personel taşıyıcı, ambulans, radar ve gözetleme gibi versiyonları olan araç. 5 kıtada 40 civarı ülkeye ihraç edildi bu araç. Koç Grubunun Otokar firması üretti. %100 yerli sermayeli otokar 1997 yılında bu aracı üretti. Öyle kimse fabrika vermedi, Katarlı ortağıda yoktu. Yerliyse yerli, milliyse milli. Aynı Otokar yerli tankımızı yaptı, Altay tankımızı... Ama ne kötü ki RTE ile Koç grubunun arası iyi olmadığı için seri üretim işi BMC ye verildi.</p><p>Yine Koç grubunun RMK Marine tersanesi %100 milli sermaye ile kurulmuş şirkettir, sırf RTE ile ters düştüğü için kazandığı 2 adet milgem üretim ihalesi iptal edildi... Yine LPD ihalesinde, MHP nin ihaleye fesat karıştırıldığı yönünde iddiaları var.</p><p></p><p>Böyle birçok örnek veririm size ama fazla uzatmak istemiyorum. Ama özetle bahsettiğiniz gibi olmuyor ne yazık ki. Bu ülkede yandaş olanların gemisi yüzer. Ülkenin menfaati hiç ama hiç önemli değildir. Önemli olan yandaş olmaktır. Taraf olmayan bertaraf olur.</p><p>Kusura bakmayın konu başka yerlere gidiyor ama madem ki bilgileniyoruz, mademki milli çıkarların söz konusu olduğu projelerden bahsediyoruz ozaman alın size çok çarpıcı ve üzücü örnekler...</p><p>Birde şu iktidar tarafından sevilmeyen Koç grubu sayesinde bugün Türkiye'de otomobil yan sanayisi gelişmiştir. Tofaş 1968 yılında kurulmuş. Bugün 10 bin kişiye yakın insan direk istihdam ediliyor. Yedek parça, yan sanayi üretim işlerine girmiyorum. Aynı grup Türk traktörün sahibi ama dediğim gibi bunlar üvey evlat. Hatta bazılarına göre misyoner, İsrail güdümünde falan filan. Konu uzar gider...</p><p>Daha önce belirttiğim gibi liyakat ve yetenek ön planda tutulmuş olsa çok daha iyi seviyelerde olurduk ama bizde yandaş, adam kayırma işleri daha baskın.</p><p>Sene oldu 2020 hala yazıyorum. Umarım tamamen bilgiye dayandırarak yazmaya çalıştığım iletiler anlaşılıyordur. Kimseyi karalamak kötülemek istemiyorum ama yaşanmış gerçekleri anlatıyor olmam belki belli görüşteki arkadaşları üzüyor olabilir...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Tarım Bitmiş, post: 1309839, member: 84323"] Hocam önemli bir kısmına katılmakla beraber toplumsal farkındalık yaratmak için bir örnek vereceğim. Askerin kullandığı cobralar vardır, bilirsiniz... Silah istasyonu, personel taşıyıcı, ambulans, radar ve gözetleme gibi versiyonları olan araç. 5 kıtada 40 civarı ülkeye ihraç edildi bu araç. Koç Grubunun Otokar firması üretti. %100 yerli sermayeli otokar 1997 yılında bu aracı üretti. Öyle kimse fabrika vermedi, Katarlı ortağıda yoktu. Yerliyse yerli, milliyse milli. Aynı Otokar yerli tankımızı yaptı, Altay tankımızı... Ama ne kötü ki RTE ile Koç grubunun arası iyi olmadığı için seri üretim işi BMC ye verildi. Yine Koç grubunun RMK Marine tersanesi %100 milli sermaye ile kurulmuş şirkettir, sırf RTE ile ters düştüğü için kazandığı 2 adet milgem üretim ihalesi iptal edildi... Yine LPD ihalesinde, MHP nin ihaleye fesat karıştırıldığı yönünde iddiaları var. Böyle birçok örnek veririm size ama fazla uzatmak istemiyorum. Ama özetle bahsettiğiniz gibi olmuyor ne yazık ki. Bu ülkede yandaş olanların gemisi yüzer. Ülkenin menfaati hiç ama hiç önemli değildir. Önemli olan yandaş olmaktır. Taraf olmayan bertaraf olur. Kusura bakmayın konu başka yerlere gidiyor ama madem ki bilgileniyoruz, mademki milli çıkarların söz konusu olduğu projelerden bahsediyoruz ozaman alın size çok çarpıcı ve üzücü örnekler... Birde şu iktidar tarafından sevilmeyen Koç grubu sayesinde bugün Türkiye'de otomobil yan sanayisi gelişmiştir. Tofaş 1968 yılında kurulmuş. Bugün 10 bin kişiye yakın insan direk istihdam ediliyor. Yedek parça, yan sanayi üretim işlerine girmiyorum. Aynı grup Türk traktörün sahibi ama dediğim gibi bunlar üvey evlat. Hatta bazılarına göre misyoner, İsrail güdümünde falan filan. Konu uzar gider... Daha önce belirttiğim gibi liyakat ve yetenek ön planda tutulmuş olsa çok daha iyi seviyelerde olurduk ama bizde yandaş, adam kayırma işleri daha baskın. Sene oldu 2020 hala yazıyorum. Umarım tamamen bilgiye dayandırarak yazmaya çalıştığım iletiler anlaşılıyordur. Kimseyi karalamak kötülemek istemiyorum ama yaşanmış gerçekleri anlatıyor olmam belki belli görüşteki arkadaşları üzüyor olabilir... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Yerli araba
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt