Yonca Ne Zaman Biçilmeli, Toplanmalı, Bağlanmalı?

Herkese iyi forumlar.
Bu konuda tecrübesi olan forumdaşlarımız bilgi ve tecrübelerini paylaşırlarsa çok sevinirim.
Son biçime kadar sabahtan öğlene biçmeyi bitirip ertesi gün aynı zamanda toplayıp, onun ertesi gün yine aynı zamanda bağlıyordum.
Son biçimde ise ikindi vakti biçip ertesi gün öğleye kadar topladım. Yarın sabah da bağlayacağım bir sorun olmazsa.
İki yöntemde de yapraklar dökülmüyor.
-Akşam bağlamak daha mı iyidir?
-Hem yaprağın dökülmesini önlemek hem de küf yapmasını önlemek için nasıl bir zaman çizelgesi olmalı?
Şimdiden teşekkürler..

Benin yonca sektoründe 2. senem
Ben bictikten sonra 4. gün sabah 8 9 gibi topluyorum en gec 11 e kadar bitirmek sartı ile 5 gun gecesi 9 dan sonra bağlıyorum hem yapraklı hemde pamuk gibi oluyor bu yazdıklarim 30 derece ortalama sıcaklıkta ve bizde sabah yağmur yağmış gibi çığ oluyor gece 10 gibide ciğ düser ve +balya bağlama işi yapıyorum şuan 200 dekardan fazla müşterim var hepsini aynı şekilde bağlıyoruz