PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Sulama Ekipmanları
Yonca Sulamasında Hangisini Önerirsiniz
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Buğra Yıldırım" data-source="post: 841831" data-attributes="member: 53256"><p><strong>40 dekar tarlama yonca ekmeyi planlıyorum, hangi sulama sistemini önerirsiniz? </strong></p><p></p><p>*Tarla kareye yakın bir yamuk</p><p>*Sulama kanalı, tarlaya sınır geçiyor</p><p>*Pivot sistemler güzel ama hem bize uygun değil, hem de şu an için olanak dışı</p><p>*Tamburlu sistem düşünmüyorum</p><p>*Ova arazisi, etrafı açık</p><p></p><p>Aklımdaki sistem,</p><p></p><p><strong>1-Büyük yağmurlama tabancası</strong>(yüzüak vb)</p><p>#Tarla sınırında çekilmiş, toprak altı ana hat ve yine toprak altı yan hatlar. </p><p>#Yan hatlardan çıkış verip, büyük yağmurlama tabancaları kullanmak. </p><p>#50 metre yarı çap sulayan tabancalardan birkaç tane alıp, yan hatlarda gezdirmek</p><p></p><p>maliyet, rüzgar etkisi, suyun homojen dağılımı, pompa gücü nasıl olur?</p><p></p><p><strong>2-Sabit borulu sprinkler</strong></p><p>#Ana hat ve yan hatlar toprak altında olup, sprinkler sulamada takılıp-biçimde çıkacak şekilde</p><p>#Yaklaşık 10m yarı çaplı sprinkler kullanılırsa işlevsellik artar ama kurulum maliyeti artacaktır diye düşünüyorum</p><p></p><p>Bu sistem daha emin gibi dursa da maliyeti ne kadar farkeder ve işlevselliği nasıldır?</p><p></p><p><strong>3-Yaygın kullanılan yağmurlama sistemi</strong>, hatlarda boru gezdirerek </p><p></p><p>Maliyet, yararlılık ve işçilik açısından 3 ihtimal için de yorum yaparsanız sevinirim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Buğra Yıldırım, post: 841831, member: 53256"] [b]40 dekar tarlama yonca ekmeyi planlıyorum, hangi sulama sistemini önerirsiniz? [/b] *Tarla kareye yakın bir yamuk *Sulama kanalı, tarlaya sınır geçiyor *Pivot sistemler güzel ama hem bize uygun değil, hem de şu an için olanak dışı *Tamburlu sistem düşünmüyorum *Ova arazisi, etrafı açık Aklımdaki sistem, [b]1-Büyük yağmurlama tabancası[/b](yüzüak vb) #Tarla sınırında çekilmiş, toprak altı ana hat ve yine toprak altı yan hatlar. #Yan hatlardan çıkış verip, büyük yağmurlama tabancaları kullanmak. #50 metre yarı çap sulayan tabancalardan birkaç tane alıp, yan hatlarda gezdirmek maliyet, rüzgar etkisi, suyun homojen dağılımı, pompa gücü nasıl olur? [b]2-Sabit borulu sprinkler[/b] #Ana hat ve yan hatlar toprak altında olup, sprinkler sulamada takılıp-biçimde çıkacak şekilde #Yaklaşık 10m yarı çaplı sprinkler kullanılırsa işlevsellik artar ama kurulum maliyeti artacaktır diye düşünüyorum Bu sistem daha emin gibi dursa da maliyeti ne kadar farkeder ve işlevselliği nasıldır? [b]3-Yaygın kullanılan yağmurlama sistemi[/b], hatlarda boru gezdirerek Maliyet, yararlılık ve işçilik açısından 3 ihtimal için de yorum yaparsanız sevinirim. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Sulama Ekipmanları
Yonca Sulamasında Hangisini Önerirsiniz
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt