Zamanın Ötesinden..

Alttaki fotograf doğduğum yıl olan 1982 yılından. Ben daha dünyada yokum. Resimdeki kişi ise ağabeyim. 3 yaşında. Kurban pazarına hayvan getiren babamın (ki abimin üzerindekilerden kurban bayramının yaz ayına denk geldiği anlaşılıyor) o yıl yetiştirdiği kurbanlıklardan. Diğer hayvancıların ısrarıyla hayvanı tartıyorlar. Tam tamına 145 kg! Bizim buralarda kara keçide rekordur. En azından ben daha üstünü canlı görmedim.

Paylaşmak istedim.

aha8uhy4.jpg

Ynt: Zamanın Ötesinden..

Çok güzel siyah beyaz foto baba mında var koyunların içinde koç ile , eskiler bizim gibi traktör araba bilgisayar değil böyle güzel hayvanları ile uğraşırlarmış .

145 kg helal.

Kurban dedimi tam bi tarih tambi gelenek (miş)...

Günler öncesinden beslemeler, Bayram günü süslemeler..

Yanlış olmasın ta 1980 ' lere kadar kurban dedimi direk küçükbaş... büyükbaş, sığır daha yeni yeni yayıldı..

Epey zaman geçmiş üzerinden o yıllarda bizim ailede koyunculuk yapıyormuş yıllar sonra ben büyükbaşa merak saldım,keçide iyi kilo gelmiş gerçekten paylaşım için teşekkürler hocam.