Zetor 90 & Same 100/Hafriyat İşi

Ynt: Zetor 90 & Same 100/Hafriyat İşi

sağolasın..

işin sahibinde de kepçeli motor var ama.. yerleşik taş-toprak motor yapamaz diye düşünmüş..

atacağım video tüm önyargıları paramparça etti:)

ineklerden öncede koyunlar geçti.. hayvanlar ürktü.. mola verdik, foto çektik:)

Same 100 ' lük.. kepçeler aynı Özkan FL-3500.. Hüseyin.. Same kolay, Zetor zor işi yapıyo.. Yorumsuz:)

Gassal kardeş.. neye karar verdiniz.. eğer büyükler kararsızsa bu videoyu seyret yeter:)

Zetor 90-Bayburt-Cemele Köyü

Bu arada;

Gübreyi 4x4 ve seri 2-3 çok rahat yüklüyoz.. bu römorku tepeleme yüklemek 10-15 dk sürüyo..

Bu tür hafriyat ise 4x4 ve genelde ağır 2 ile.. römorku tepeleme yüklemek mümkün değil.. normal 13-15 ton atıyoz.. 20 dk sürüyo..

Çalışılan yerin rahat geniş olması işi %50 uzatıp kısaltıyo!

Videodaki yer sıkıntılı dar bi yer.. aslında JCB-Hidromek işi.. arka bomla patlatıp önle yüklemeli.. biz önle patlattık önle yükledik.. zor ve geç oldu..

takviyesiz taşa-toprağa saplanıp kalır.. hiç şansın yok.. takviye 2 anca.. dikkat et.. 5,5 tonluk Zetor silkeleniyo.. üstteki fotolara bak öyle bi beton blok çıktıki anca bu kadar olur..

yerli-yabancı traktör kepçe videolarını seyret.. yani elin mecbur ki işin sahibinde de kepçeli motor var denememiş bile:)

Hidromek bile yerli taşa geldimi 10 ton zıplayıp kalıyo..

Kolay gelsin same çok fena duruyor görüş açısı da çok güzel hafif aşağı eğimli bide mf 5430de gördüm bunu hayırlı işler abi

hüseyin35.5 link=topic=77348.msg914257#msg914257 date=1408996469' Alıntı:
Kolay gelsin same çok fena duruyor görüş açısı da çok güzel hafif aşağı eğimli bide mf 5430de gördüm bunu hayırlı işler abi

en iyi görüş açısını MF ' nin kepçe için özel bi serisinde gördüm.. yalnız ne olursa olsun kepçenin ucunu yeri görmek mümkün değil.. göz kararı el alışkanlığı ve seviye cubuğu şart..

bilmeyeni verem eder:)

Veli kardeş.. evet hafriyat gerçekten zor.. bu motor 5/12 ' yi seri 3 ile çekiyo.. 19 ton kumu düzde son gaz çekti.. bu römorku tepeleme gübre dolduruyoz -19 ton gelmiyo zaten- seri 6 ile son gaz..

ama hafriyatı takviyeyle yapıyo..

gübreyi seri 2-3..

500 ' e yaklaştı Ahmet..

%90 ' ı palet indirme (1800 kg ' a kadar) ve kepçe-gübre işleri ve ortalama 15 ton römork yükü..

Abi bizimde hidromek hmk 102 s var bi kere binem çalışayım dedim hemen indim aynı anda beynin 2-3 yere çalışması lazım bide ilk kez bindigimden el alışkanlığı yoktu alısinca çok zevkli is orası ayrı ama dediğin gibi bilmeyeni verem eder :)

evet.. hafriyat işi bulmaca işi, yada cinayet çözme..

nereye nasıl yanaşcan, nerden başlıyacan, onlarca soru cevap..

bunlar işi %100 etkiler.. dalgınlığa aceleye acemiliğe gelmez..

fotodaki beton topraktan çıktı.. römorka..

bunu römorka atmaya korktum, Samenin kucağına attık:)

Bayburt-Zetor-Cemele Köyü

MD007161