ZETOR FORTERRA 135 16V.....

Zetor+Forterre-135li.jpg

zetor+forterra+135f.jpg

Zetor+Forterre+135li.jpg

zetor+forterra+135+16v+tractor.jpg

Ynt: ZETOR FORTERRA 135 16V.....

ne demiş atalar.. ya bi yol bul, ya yolver, ya kendi yolunu kendin aç..

bu kendi yolunu kendi açıyo, yola ihtiyacı yok Cebrail :)

:D Abi olmaz olur mu hiç. Kubotanın farkı şurdan geliyor. Diğer markalar 120-130 bg den sonra 16 valfli motor kullanıyorlar. Kubota ise 75 bg den sonra 16 valfli motor kullnıyor.

Benim bildiğim o yönde abi. Birde şunu diyeyim bu dediim Türkiyede satılanlar için geçerli. Belki bilmediklerimde vardır. :) Ama şunu gördüm. A dan Z ye tüm her şeyi bir fabrikadan çıkan araçlar daha değerli ve daha iyi oluyor.

doganbey1 link=topic=67617.msg856461#msg856461 date=1393777624' Alıntı:
Benim bildiğim o yönde abi. Birde şunu diyeyim bu dediim Türkiyede satılanlar için geçerli. Belki bilmediklerimde vardır. :) Ama şunu gördüm. A dan Z ye tüm her şeyi bir fabrikadan çıkan araçlar daha değerli ve daha iyi oluyor.
o zaman buna kubotayı dahil edebiliriz demi doğancan ..

Edebiliriz abi. Zaten bu tip üretim yapan sayılı marka var. Ve bu ciddi bir iş gücü, sermaye gerektiren bir iş.

Konu münasebetiyle bikaç ayrıntı;

*Zetor Forterralarda sadece 135 ' ler 16 valf

*Forterra HSX (ülkemize daha girmedi) 100-140 bg hepsinde standart 16 valf var

*Zetorun motor mazisi traktörden de eski.. ilk traktör 1946.. ama motor 1924 ' lere kadar geri gider..

*BÜTÜN; çoğu zaman parçaların toplamından daha başka bişeydir... tek sınıf/tek kalem/tek kalite/tek fabrika daha farklı/üstün olur derim.. ve öylede oldu..

*Kubotayı bizim burya sebep olup sokan biziz ama.. şunuda demeden gecemem; Kubo aslen dizel motor üreticisi, aslen traktörcü değil derim.. ayrıca küçük/minik traktörlerde daha başarılı olduğunu düşünüyorum.. eşit şartlarda Zetor/Kubo dengesinde ibre Zetordan yana.. ülkemiz şartlarında Kuboan veya başka bi markadan yana olması normal..

*Yalnız zetor tüm maçlara 1 eksik veya 1-0 geride başlayan bi motor ülkemizde.. ne sahibi, ne arkası var, nede zetorun Türkiyeye ilgisi var! Zaten böyle olmasa ciddi ses getirir..

*mesela BU fotodaki Forterra 135.. yakarda/çekerde gerçekten şampiyon adına layık bi motor ama ülkemizde talihi yok.. aylardır 80-90 tl ' ye zar zor satılıyo.. avrupada 50 bin avro oysaki..

Zetor kendi üretimi motorunun avantajları..