Zetor Proxima Power VARIO ŞANZIMAN(VARİO TRANSMİSYON)

Ynt: Zetor Proxima Power VARIO ŞANZIMAN(VARİO TRANSMİSYON)

Bu videoda görülen vario şanzıman değil. Sadece power-shuttle, yani debriyajsız ileri-geri vitese sahip bir şanzıman. Zetor, henüz hiç bir modelinde cvt (vario) şanzıman kullanmıyor.

vario şanzumanın ne olduğunu bilmeden sallamayalım lütfen.zetor güzel motor ama yok.

hemşeri birazdaha arastırdım..
Ekledim Videodaki Göruntüler vario şanzıman görüntüleri degilk:s ama power shuttle De degil..Neden ? zaten zetor ' un modellerınde power shuttle bulunuyor. vistes topuzu uzerınde sarı dugmeler... acıkcası bu vıdeoda neyı anlatıyor anlayamadım kusura bakmasyın arkadaslar vıdeo başlıgı ve yanlış bılgı ıcın ...

Videoda görülen hidrolik kavramalar power-shuttle ' a ait, zaten traktörü debriyajsız olarak ileri-geri yaptırarak bunu anlatmaya çalışıyorlar ve bu power-shuttle sisteminin kumanda kolu genellikle direksiyonun altında ve solda oluyor bütün traktörlerde. Vites üzerindeki düğmeler ise (buçuk vites düğmeleri) power-shift olarak adlandırılır. Onda da aynı mantık var, sadece isimlendirilmesi farklı. Eğer debriyaja basarak fakat sessiz ve seri bir şekilde, yine vites koluyla ileri-geri vites geçişi sağlanıyorsa buna da synchoro-shuttle deniyor, bu sistemde hidrolik bir eleman bulunmamakta, tamamen mekanik olarak vites geçişi sağlanıyor.

sezer_19 link=topic=26484.msg221384#msg221384 date=1255290318' Alıntı:
hemşeri birazdaha arastırdım..
Ekledim Videodaki Göruntüler vario şanzıman görüntüleri degilk:s ama power shuttle De degil..Neden ? zaten zetor ' un modellerınde power shuttle bulunuyor. vistes topuzu uzerınde sarı dugmeler... acıkcası bu vıdeoda neyı anlatıyor anlayamadım kusura bakmasyın arkadaslar vıdeo başlıgı ve yanlış bılgı ıcın ...
burak_179_19 link=topic=26484.msg221258#msg221258 date=1255251804' Alıntı:
ben hemsırıme katılıyorum
o var dıyosa vardır...

zetorun herhangi bir traktörünün içini açıp bakmadım.yalnız en azından o videoda gösterilenlerin vario olmadığını anlayabiliyorum.zetor şanzumanda kendine özgü birşeyler yapmış olabilir.ama adını vario koymamıştır.örneğin;tiptronic vites seçeneği ilk çıktığında (sanırım bmw araçlarda kullanıldı ilk defa) diğer firmalarda kendine göre birşeyler yaptı farklı isimlerle piyasaya çıkardılar.ama tiptronic in özellik olarak benzeriydi.

http://www.uzmantv.com/tiptronic-nedir

' ' ersan ' ' acıklaman için tsk ederim.GErcekten bilgi veriçi ve acıklayıcı olmus tekrardan tsklr.