Zıpkalı ot biçme yardım

Birtane zıpkalı ot biçme aldım ama 3 nokta askı kolu hassasiyeti felan ayar işi felan. Hiç bilmiyorum. Mf 265s var taktık bi tarla biçek dedik. Otu biçerken 3 tane bıçağını kırdım Bilen bi arkadaş anlata bilirmi bunun ayarı felan varsa

bıçak kırması taşlı tarka olduğundandır.
yada zeminde fare yuvaları ve nemden oluşan çamur sararsa olur.
biçerin bıçaklarını yere paralel ayarla.
biçim esnasında hid.kolları tamamen yere bırakmayın.
çalışırken özellikle sallama kafaları ve bıçak başı burçlarını 4-5 saatte bir yağlayın.
kör bıçakla zorlamayın.
ortalama 30-40 dekar biçtikten sonra,
bıçakların bilevlenmesi veya değişmesi gereklidir.
14-15-16 civarı gaz ile çalışın.
burnu herhangi biryere saplanırsa,geri çekip sonra hid.kolları kaldırın bu önemli.

Bilgi için teşekkürler. Orta kolu nereye takayım altamı ortayamı yukarımı Gaz ayarında zaten 12 ile 14 arası yapıyorum birde zorlanmasın diye takviye1 le gidiyom hep seri vites bile kullanmıyom ama ot boyu uzun köstebek yuvalarına saplanıyo bıcak ağzı genelde birde bu bıcaklar tek satılıyomu yoksa takım mı alacam

Bu hideolik ayarından hiç anlamıyon o yüzden tabla hep yere oturuyo bu hidrolik ayarını nasıl yapacam acemiyim. Kimse kusura bakmasın

Tarlaya girmeden düz bir zeminden makinayı ayarlayın.indirip, kaldirip denemesini yapın.cevrenizde kullanan varsa onlardan yardım alın. çayır otumu biciyorsunuz.nemli zor bicebilir.kulanmayi ogrenirseniz çok güzel makinadir.

Bu hideolik ayarından hiç anlamıyon o yüzden tabla hep yere oturuyo bu hidrolik ayarını nasıl yapacam acemiyim. Kimse kusura bakmasın
Ben şeritli hiç kullanmadim tanburlu kullaniyorum
Çevremde şeritli kullananlar var
Piyasaya çalışanlar var
Piyasaya çalışan arkadaşım küçük leyland ile çok iş yapıyor , leylan küçük olunca kirma koparma sakatlıkta olmuyor diyor
Leyland makine taşa toprağa takılınca önü dönüyor diyor [emoji4]
Leyland ile yakitta çok az.
Orta kol en yukarı delikte uygun olur
Hidrolik kumanda kollari pulluk ayarinda değilde kepçe yada kaldıraç kolu ile kullanılmalı
Makine yere birakilirken çalışma esnasinda
Makine yere paralel oturduktan sonra daha fazla kollar aşağıya salinmamalı makine ve kollarin ağırlığı traktorde olmali (burasi önemli)
Kollar gereğinden fazla aşağıya birakilirsa
Makine taşa toprağa takılma yapinca kurtarmak zor olur
Zaten dogru konumda mafsalda düz olur
Hiz konusu bıçagin kesmesi mühim istediğin hizda gidebilirsin ama duz yerde taş yada toprak engel olmayacak
Birde kollarda pimlerde bosluk olmamali
Uygun yerde gunde 100 dnm den fazla bicen arkadaşlar var

bıçak kırması taşlı tarka olduğundandır.
yada zeminde fare yuvaları ve nemden oluşan çamur sararsa olur.
biçerin bıçaklarını yere paralel ayarla.
biçim esnasında hid.kolları tamamen yere bırakmayın.
çalışırken özellikle sallama kafaları ve bıçak başı burçlarını 4-5 saatte bir yağlayın.
kör bıçakla zorlamayın.
ortalama 30-40 dekar biçtikten sonra,
bıçakların bilevlenmesi veya değişmesi gereklidir.
14-15-16 civarı gaz ile çalışın.
burnu herhangi biryere saplanırsa,geri çekip sonra hid.kolları kaldırın bu önemli.
Benimde yulaf tarlalari tasli abi ama bicak kirmadi hic cok buyuk tas olursa ters donuyo bicaklar tamburun icine giriyo cevirince cikiyo

Birtane zıpkalı ot biçme aldım ama 3 nokta askı kolu hassasiyeti felan ayar işi felan. Hiç bilmiyorum. Mf 265s var taktık bi tarla biçek dedik. Otu biçerken 3 tane bıçağını kırdım Bilen bi arkadaş anlata bilirmi bunun ayarı felan varsa
Gold bicak kullan abi benim yulaf yerleride tasli kiramiyo goldlari

ben fendt 103 te süperior marka biçer kullanıyorum son derece memnunun traktöründe biçer için iki kademe kol ayarı var ve kolları çok salmıyor yakıt on numara. biçerde çok sağlam taşlı arazide kullanıyorum büyük bir arızası olmadı 9 senedir.

bendekide 10 yıl oldu.
süperstar marka taş gibi şükür.
birde yeni gaspardo aldım.
bunlar biçim canavarları diyebilirim.
ama yazdığımız şartlar altında :)