2016 Ayçiçek Yeri Hazırlıkları


Sende arka 2 sıraya kırlangıç ayak taksana otlu tarlada İslam efendi :D kültivatör canını alır yabancı otun.

He he kesin alır zaten . O kırlangıç ayakları üretenin, oraya takmayı düşünenin ben varya ..... :D Vallahi 1 yıl kullanıp salladım . İsteyen varsa gelsin alsın bedavaya verecem onları. Seninde dediğin gibi abi disk tillr ara ekipman olarak dha uygun oluyor. Ardından kültivatör çekilse hem kök kanalı açılır hemde toprak daha da incelir.
 
  • Beğen
Tepkiler: DuSTeRo
O büyük, dev gibi tarım şirketlerinden bahsetmiyorum.

Trakya'nın bilmem hangi ilçesinin, bilmem hangi köyünden, en ufak boy terradisk satın almış Osman Dayı'nın, bu aleti tohum yatağı hazırlamakta mı, yoksa anız parçalamakta mı kullanıldığı Pottinger'in çok umrunda dağil. Osman Emmi satın aldı mı? Aldı. Bitti.

Gidip Osman Emmi'ye "senin bu alet verime Nasıl etki etti?" Diye sormazlar. Osman Emmi'ye hatalı kullanmasın diye "diskli aletlerimizi tohum yatağı hazırlamakta kullanmayın" diye bir duyuru yapmazlar. Yaparlarsa satışlar %50 düşer çünkü.

Bu işi yapacak olan kişiler akademisyenler. Onlar da yapmışlar zaten. Hangi toprak işleme yönteminin verime ne kadar etki ettiği hepsi ortada. Sen yeter ki araştır.

Sahi İslam. Hiç Google'a "toprak işleme ekipmanlarının ürün verimi üzerine etkileri" diye bi araştırma yaptın mı? Ya da kendi tarlanda deneme parselleri yapıp kıyasladın mı?

Abi konuyu osman dayıya niye çekiyosun? Önce bi sorduğum sorulara cevap verir misin ?
 
He he kesin alır zaten . O kırlangıç ayakları üretenin, oraya takmayı düşünenin ben varya ..... :D Vallahi 1 yıl kullanıp salladım . İsteyen varsa gelsin alsın bedavaya verecem onları. Seninde dediğin gibi abi disk tillr ara ekipman olarak dha uygun oluyor. Ardından kültivatör çekilse hem kök kanalı açılır hemde toprak daha da incelir.

Gelirken getir bana onları :)
 
Kuru zeminde çiçek ve otlu vb tohum yatağı hazırlamada disk tiller kazayağı vb aletlerden daha iyi iş yapar.Hem otu parçalar hem de tohum yatağı için toprak çıkarır.Tohum yatağı için önemli olan keseksiz tohumun hava almayacağı höllük toprak oluşturmak değil mi?Bunu disk tiller diğerlerinden daha iyi yapar.Güzden sürdüğümüz çiçek yerlerine bahar kazayağı çektiğimiz de küçükte olsa kesek oluştu burada disk tiller olsaydı bu kesekler ya olmazdı yada küçük olurdu gibi geliyor.Ama test edilip kıyaslama yapıldıysa birşey diyemem.
 
Son düzenleme:

Senin emmi oğlunada yakalandık Hattat broşürüyle giydirip durdu :D Erkunt candır yaa bu zamanda 1000 pto su olmayan totora ben totor demem :)

Bak sen emmioğluma :) gücendim ona kaç gündür ne arıyo ne soruyo yağmur varmı yokmu ne iş yapıcaz edicez diye aklı fikri inşaatta adamın :) ha bu arada köyde 7.2 litre yağmur yağdı yumurta büyüklüğündeki topaçların altına ermiş yağmur ama yumruk büyüklüğündeki topaçların altı kuru yastıklamalardaki çıkmayan ayçiçekleri inşallah çıkar bu yağmurla
 
  • Beğen
Tepkiler: LORD59
Aslında şu ekipmanları tam bu işin ilacı, iki ekipmanın ortalaması ama yüksek beygir gücü istiyor ve ayaklar biraz daha küçültülebilir

Cenius_3003-Super_DUW_d0_kw_0381_d1_150911.jpg
ilgi t.jpgilgi t.jpg
 
Tohum yatağı hazırlarken (bitki ve toprak tipi farketmeksizin) son işlemlerde tarlaya diskli bir aleti sokmak = verim kaybı.

Tohum yatağı hazırlarken ekinden hemen önce rotavatör ile girip tohum yatağı hazırlamanın diğer aletlere göre verimde ve yerin daha iyi oluşturulmasında bi artısı oluyor mu ? Buğdaydan sonra ayçiçeği için pulluk-goble-rotavatör-ekim iyi bi seçim midir yoksa arada olan gobleyide kaldırmalı mı ?
 
Tohum yatağı hazırlarken (bitki ve toprak tipi farketmeksizin) son işlemlerde tarlaya diskli bir aleti sokmak = verim kaybı.
Abi kesinlikle katılmıyorum bende disktiller yok ama goble ve dızgara var ikisininde girdiği tarlada verim artışı oluyor senin dediginin tam aksine bence pulluk yada çizelle toprak derin işlendikten sonra 1 kez de kazayağıyla oturtulan toprağın oksijen dengesini bozmayacak yegane alet diskli alettir çünkü asla dibe inmeye calismaz topragı yarmaz üstteki 5 10 cm lik verimli toprağı aynı et kızartir gibi çevirir durur asıl kazayağı topragın altindan nemli toprak çıkararak tohumin kuruya düşmesine sebep olur tecrübeyle sabittir sizin orası garkli bi iklim ama kurak orta anadoluda tarlanın nemini kaçırmamak lazım

--herkes hakettiğini yaşar--
 
Ilgiyi degilde ilk resimdeki amazon olsa gerek gercekten tohum yatagi hazirlamanin piri. Toprak hazirlamada kesin su alet iyidir demek kesin bir dogru sayilmaz. Diskaro veya disk tiller haliyle yeri oturtur. Yer otlandiysa ne yapacaksin mecburen cekeceksin ama ya erken cekip uzerine yagmur yagacak ve topaclar yumsayacak ustune aysan ile yeri hazirlayacaksin. Yada diskaro cektikten sonra yagmur yagmayacak ardindan 2 kat derin aysan cekeceksin ve 2 kat tirmik ve 2 kat surgu ile topragi incelteceksin bu da maalesef ustte 2 parmak kuru yapacak ve tohumu daha derine atmak zorunda kalacaksin. Vesselam her alet guzel ama kullanma zamanlari cok onemli ekime yakin zamanlarda diskli alet kullanmak zorunda kalmamak en guzeli.

SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Benzer Konular