Buğday Başak zamanında atılacak yaprak gübreleri ?


Kesinlikle katılıyorum, attığım, atmadığım farklı ürün kullandığım tarlalarımı bende analiz yaptırdım. Ürün değerlerinde mutlak bir fark oluyor ve bu fark ürünü satarken fiyata yansıyor. Kullandığınız ürüne harcadığınız para ile satışta kazandığınız fark bariz ortaya çıkıyor. Kesin bir dille bir işe yaramaz demek bence yanlış. Ürün kullanırken tarlada şahit alan bırakacaksınızki atılan yerle atılmayan yerin gelişimini ilk önce gözle göreceksiniz. Daha o aşamada kaliteli ürünler kendini belli ediyor. En sonundada yapılan analizde değerler arasındaki fark ortaya çıkıyor.
Peki hangi ürünleri kullandınız yardımcı olabilir misiniz bende ikilmde kaldım maalesef
 
  • Beğen
Tepkiler: ErdemTek.
Yaprakdan mikro besin elementi vermek tamam da makro element denilen fosfor potasyum gibi ürünleri vermek çocuğa çay kaşığıyla vitamin ilacı vermek gibi birşey bence.bitkinin bünyesini sağlam tutacak pas çinko ve aminoasit gibi ürünleri kullanın gübrelemeyi de iyi yapın yeter.Birsürü gübre mevcut.Bende heves edip birçok gübre denedim milletin dediği gibi fark göremedim ya millet kendi yalanına inanıyor ya ben bu işten birşey anlamıyorum.ben pas aminoasit ve combi uyguluyorum sadece bu yüzden.Ha şunu da belirteyim buğdayı tüccara döküyoruz hektodan başka şey ölçmüyor.Ofis yada borsa da yapılan analizlerde protein sedim gibi Farklılıklar oluşabilir.
 
Peki hangi ürünleri kullandınız yardımcı olabilir misiniz bende ikilmde kaldım maalesef

IMG_7520.JPG
IMG_7521.JPG

Son pas ile bunları kullanıcam. Yada Gübretaş ın hazır paketleri var adı BALVEREN 20 dönüme atılıyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Barısogunc39

Artık çiftçiyi yaprak gübrelerinlede soymaya başladılar.Devlette zaten bunu geçen sene farketti hemen bastı alarma ötv iyi geçirdi.Yanlış yapıyoruz aslında faydası olmadığını bildiğimiz halde alışkanlıktanmıdır nedir illaki atıyoruz.Bende atıyorum ama eskisi gibi artık potasyum magnezyum vs vs atmıyorum.Sadece ot ilacı ile yada pas ilacınla iyi bir amino asit atıp başkada bişey atmıyorum.Bu sene sadece arpalarda calsiyum nitrat kullandım yatmaya dirençli olsun diye.Önümüzde yağmurlar var görecez bakalım yatacakmı yatmayacakmı.Gerçekten calsiyumun faydası varmı.Diğerlenin gerçekten faydası yok.Paranızı kaptırmayın bu oyunlarda.Hersene 300 dekar civarı arpa yada buğday ekerim.Hiç bir zaman yaprak gübresi attımda bu kadar verim aldım demedim.Anıza ektiğim yerlerdede hiç bir eksikliklede karşılaşmadım.400-450 kg da alıyorum.Verime asıl etki eden ekerken kök gübresi ve üst gürelemeyide zamanında ve toprak yapısına göre miktarı aşmadan yapmak en iyisi.Gereken zamanlardada yetecek yağmuru yakalandığında zaten verimde kendiliğinden geliyor.Yağmur en iyi gübredir.
 

Benzer Konular