Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri

Minesotta ve ınkognito boğaları hakkında bilgi verir misiniz arkadaşlar

minnesota gösterişli güzel bir boya süt verimi çok iyi süt sürekliliği çok iyi. et verimi biraz düşük. meme sağlığı ve meme yapısı iyi. ayak yapısı çok sağlam. genel olarak çok iyi bir boğa ama doğum zorluğu var 3-4. doğumdaki ineklerin dışında kullanmak çok büyük sıkıntılara yol açabilir. daha önce kullananlar olmuştu sanırım inek doğum yapamamıştı sezeryan yapıldı kurtaramadık dediğini hatırlıyorum o yüzden kullanmamak daha iyi olur düşüncesindeyim.

İnkognito aüt verimi normal et verimi çok iyi. meme sağlığı çok iyi meme yapısı normal sayılır. süt süreklilik puanı iyi. doğum kolaylığı normal sayılır düvelere kullanılmaması iyi olur.
 
Arkadaşlar kolay gelsin . Waldler, Iwınn, mandrın bu boğaları boy pos birde doğum özelliklerine göre karsilastirabilormisiniz?

bu üç boğa arasında boy pos olarak en iyi olanı iwinn ama doğum zorluğu var kullanılmasa iyi olur düşüncesindeyim
waldler ile mandrin bu özellikleri birbirine yakın sayılır. doğum kolaylığı olarak mandrin kolay doğum özelliği var düvelerde bile kullanılabilir. waldler normal doğum. diğer özellikleri ilede kıyaslarsak süt verimi olarakta en iyisi mandrin. mandrin ikisinden daha iyi bir boğa düşüncesindeyim
 

Benzer Konular