***ERKUNT TRAKTÖRDEN HABERLER 2019..!!!


E serisi hidrolik beyin bağlantı noktaları zayıf bağlantı noktalarından gövde patlatan var.bu bağlantı noktaları güçlendirilmeli.
Lüks serisinde hilal kıranlar.yeni düğmeli buçuklarda bu sistemi bozanlar var buna da bir çözüm bulunmalı.
Ses yalıtımı diğer markalara göre zayıf bunlar iyileştirilmeli.
Klima sorunları bitmiyor hala.
100 ve 110lukların soğutma sistemi yetersiz sıkıştırınca hararet yükseliyormuş.artık bunada bir çözüm bulsunlar adamlar mfyi sıkıştırıyor hiçbir şey olmuyor bu motordan değil soğutma sisteminin yetersizliğinden kaynaklı.

Lüks serisince buçuğa motor çok ısınmadan geçmeye çalışmamalı, zaten ısınmadan geçmeye çalıştığımızda motor geçer gibi yapıyor sonra geçmiyor, sanırım arıza bunu defalarca denemekle oluyordur.
Birde hilal kırma olayını biraz daha detaylandırabilir misiniz? Bunun nedenleri veya nasıl önlenir?
 
Bu fabrikada kalite kontrol yetersizliği vs.olur tahminim.zf 537 şanzımanda çok rastlanır.usta ve malzeme kaliteside etken.bizde 80.4 lüks kullanıyoruz.senkromenç harcadı.bilyaları 1000 saatte bozuyor.debriyaj baskı kolunun pimini kesmesi yüzünden bölündü.şükürler olsun servis iyi.geçen yıl balyada kapı camı patlattık adam 500 liraya 40 km yol geldi tarlada değiştirdi. S90320-114659.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: Ercan AYKUŞ
Bu fabrikada kalite kontrol yetersizliği vs.olur tahminim.zf 537 şanzımanda çok rastlanır.usta ve malzeme kaliteside etken.bizde 80.4 lüks kullanıyoruz.senkromenç harcadı.bilyaları 1000 saatte bozuyor.debriyaj baskı kolunun pimini kesmesi yüzünden bölündü.şükürler olsun servis iyi.geçen yıl balyada kapı camı patlattık adam 500 liraya 40 km yol geldi tarlada değiştirdi.

E serisi hidrolik beyin bağlantı noktaları zayıf bağlantı noktalarından gövde patlatan var.bu bağlantı noktaları güçlendirilmeli.
Lüks serisinde hilal kıranlar.yeni düğmeli buçuklarda bu sistemi bozanlar var buna da bir çözüm bulunmalı.
Ses yalıtımı diğer markalara göre zayıf bunlar iyileştirilmeli.
Klima sorunları bitmiyor hala.
100 ve 110lukların soğutma sistemi yetersiz sıkıştırınca hararet yükseliyormuş.artık bunada bir çözüm bulsunlar adamlar mfyi sıkıştırıyor hiçbir şey olmuyor bu motordan değil soğutma sisteminin yetersizliğinden kaynaklı.

Bu konuların erkunt yetkililerine ulaştığından emin olabilirsiniz.
Bazı küçük şeyler can sıkıcı olabiliyor hele iş zamanı olmadık arıza vs problemler cabası.
Yorum için teşekkür ediyorum.

Bu finans konusunun detaylari belli degilmi faiz peşinat falan

Faiz oranlarını bilmiyorum o da çekilen kredi geri ödeme sayısı peşinat vs iş değişcektir.

Teşekkür ederim Ercan Bey, Servis gelip değiştirdi parçayı,hiç böyle bir şeyle karşılaşmadığını söyledi. İki sorum olacak;
1. İleri geri vites çok sert bunun bir çözümü var mı? Bu durum aşağıda Februccini'nin bahsettiği hilal kırma durumuna neden olur mu?
2. Kalkışlarda çok duman atıyor bu normal mi? Servis bunun zamanla düzeleceğini belirtti.
Bu arada traktör 30. saatte.

Tekrar geçmiş olsun abi
1. ilk alışma sürecince sert olur çalıştıkça rahatlayacaktır.
2. Normal, ilk 50 saat kadar normal kullan sonra ağır işe girdikçe haliyle azalacaktır ve rodaj süresi de dolacaktır. Çekiş vs yetersizlik varsa 200 saati geçince de değişmezse servisiniz pompayı enjektörleri söker ücretsiz ayarlanır yola devam.
Ben de şahsen ayarlattım çok fark ediyor ama biraz saat yapmakta fayda var.
 
  • Beğen
Tepkiler: vehbiyildirim
Ps saten artık yıl olmuş 2019 yapılmalı erkunt ve diğer yerlı markalarda elektronik ayarlı olursa iyi olur. Diğer yandan erkuntlarda şöyle sorunlar var çok saçma ve hiç beklenmedik arızalar veriyorlar 50 saatte arkadaki sandık düştü öne sağlam bir yere konmalı 80 saatte ileri kolunun halatı Press yerinden koptu fabrika hatasi 200 saatte 90e+ 2017 veya 2016 olması lazım direksiyonun yanında mekanik ileri gerili hilal kırdı tam 20 gün uraştik zor cözdük daha sonra janzinanın topladilari hidrolik bağladılar yandaki kollar inanılmaz sert oldu en yukarı kaldırınca vuruyor hidrolik bu tür hatalar yeni modellerdede sandıgi kullanarak traktörü uzaticaklarina 2020 den itibaren şaşı yi uzatsinlar ama en büyük sorunu sivas fuarda bölge müdürü geldi insanlar şikayetlerini dinledi yok diyor deutz motorda %75 gösterge yükselir korkmayın perkins de %60 lari yani yarıyı biraz geçer korkmayın siz halledin biz korkmayalim %50 de durmali çoğu kişi kabinden şikayetçiydi, klimadaki a hatalardan içeri giriyorsun gerçekten plastik kalitesi çok kötü bence yandaki klima ışıklarının olduğu dikdörtgen bölüm yerinden çıkıyor piston kollarındaki kollar cok dandik kitlemeli olabilir sağ konsolun kaplayam siyah plastik çok dandik ses alıyor içeri oldukça fazla, yani kabini iyi değil bence kabine baştan aşagiya degisiklerler gerekiyor.
 
Erkunt zf den asla vazgecmemeli yillardir steyr basak ve erkuntta severek kullandigimiz zf sanzuman bizim icin cok guzel bir bulustur.
Ve erkunt traktorleri biraz daha az yakit yakmasini saglasin cok yakiyorlar gercekten cok yukset yakit tuketimi var bizde tumosan 8075 2014 model var birde erkunt var nimet 70 s 2015 model ikiside ayni yakiyir tek fark tumosan erkuntun bir bucuk kati daha fazla cekiyor. Ikiside cok yakiuor ama tumosan isi once bitiriyor zorlanmadan.
 
Merhaba değerli Trakkulüp dostları.
Geçtiğimiz hafta içinde bazı çekim ve çalışmalar için Erkunt Traktör fabrikasına gittim. Gitme sebebim yenilik ve gelişmelere dair konular değildi aslında ama bazı konular için video çekmek ve bazı konularda fikir almaktı. Yine de bizi bu sene neler bekliyor neler olacak konulara ilişkin bir konu hazırladım zaten bazılarını daha önce de duyurmuştuk.
Çekimini yaptığım videoları yakında sizlerle paylaşacağım. Biraz bana vakit verin.
Bu konularda desteğini esirgemeyen video ve çekimlerde yardım eden Ürün yönetimi müdür Yasin Atgüden beye ve SSH Müdürü Yalçın Sertel beye de çok teşekkür ediyorum. Böyle temiz paylaşım ve konular burdan paylaştığımızı bildikleri için Trakkulüp diyince sorularımız pek yanıtsız kalmıyor zaten. Sizlere de onlardan çok selamlar getirdim.

Gelelim 2019 da bizi neler karşıladı ve neler olacak


Nimet serisinde gelişmeler

- Nimet serisindeki değişiklikler şu şekilde. Artık 4 silindirli olarak
1-Nimet 75E, 75E+ Serisi, 75 hp 307 tork 12+12 ops.24+24
2-Nimet 75 lüks serisi 75 hp 307 tork 16+16 pş ZF serisi artık seri üretimde.
3-Nimet 70 lüks ve 70 E E+ üretimi de devam etmekdir.


Servet 80 grubundaki gelişmeler şu şekilde.

- Servet 80 lüks ve 80 E E+ serisi(80.4 serisi)
1-Servet 80 Lüks, 82,5 hp 345 tork 16+16 pş zf
2-Servet 80 E ve E+ Serisi 82,5 hp 345 tork 12+12 ops. 24 +24

- Servet 85 Lüks ve 85 E E+ serisi (85 serisi)
1-Servet 85 lüks 86 hp 368 tork.16+16 pş ZF...
2-Servet 85 E 85 E+ 86 hp 368 tork 12+12 ops. 24+24

- Kabinli meyveci serisi artık satışta ve yurtiçine satılan modellerin 4 wd geçişleri düğmeli yani elektro-hidrolik olarak güncellenmiştir.

- Gelelim 125 hp Erkunta. Henüz prototip olduğu için kesin ve son haline yıl içersinde tamamlanması bekleniyor. Eima ve Sima fuarına katılan örnek model mekanik testleri başlanmış olup, müşterilerden gelen talepler sonrası son haline getirilip power shuttle ile birlikte yurtiçi ve yurtdışı satışları başlayacak. Çalışmalar sona erdiğinde detaylı fotoğraf video teknik detayları da paylaşırız inşallah.

- En çok beklediğimiz ve çok istediğimiz power shuttle işine. Power shuttleli versiyonunun çalışması devam ediyor testleri hem tarla hem de fabrikada devam yapılıyor, belki yıl içinde belki yeni yılda gelecek.

- Ve bir müjde vereyim sizlere yıl içerisinde yetişirse eğer yepyeni bir erkunt serisi bizimle olacak. Bildiğimiz Lüks E ve E+ serisinden farklı bir model olarak doğacak. Beklemede kalın.


- Erkunt finans sistemi devreye girecek arkadaşlar detaylarını yazacağım.

ve sizler için fotoğraflar çektim umarım beğenirsiniz.
saygı ve sevgilerimle.


Ekli dosyayı görüntüle 35968
Ekli dosyayı görüntüle 35969
Ekli dosyayı görüntüle 35970
Ekli dosyayı görüntüle 35971
Ekli dosyayı görüntüle 35972
Ekli dosyayı görüntüle 35973
Ekli dosyayı görüntüle 35974
Ekli dosyayı görüntüle 35975
Ekli dosyayı görüntüle 35976
Ekli dosyayı görüntüle 35977
Eger bir erkunt yetkilisi bu yaziyi okuyor ise biz maduruz bizde 70 s traktor var 3 yil garantili idi her yil on cift ceker flanş grubunu ya dagitti yada yedi bu yil garanti bitti bu yilda ayni arzayi yapti bir bucuk 2 milyra yakin masraf cikardi cebimizden odedin ne servis nede fabrika hic ilgilenmedi bir mal ayni yerden 3 kez arza yaptimi cok buyuk kusurludur bu 4 kez arza yapti bizimle ilgilenen bir kisi bile olmadi boyle bir ayibin altinda kalmayin bunu duzeltin su ya tamamen degistirin bu traktoru yada bir cozum sunun bize
 
  • Beğen
Tepkiler: _çiftçi_

Benzer Konular