Bu Traktör 7 Liralık Şarjla Akşama Kadar Çalışacak


Eğer yapılırsa Türk tarımı için devrim olur

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Tarım ve Orman Bakanlığı olarak hazırladığımız ancak gizli tuttuğumuz bir projemiz vardı. Alaşehir’deki bu coşkuyu heyecanı görünce ben buradan göstereyim istedim. 4 tondan fazla bir su tankını çekiyor. Bu traktör dünya da bir ilk. Yerli ve milli. Tamamen elektrikle çalışıyor. Günlük 7 liralık şarjla akşama kadar toplam 8 saat çalışacak bu traktör." dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manisa ziyaretleri kapsamında geldiği Alaşehir ilçesinde Türkiye’de ilk kez yerli ve milli olarak seri üretime hazır olan elektrikli traktörü slayt gösterisiyle halka tanıttı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Salihli ilçesinde basına kapalı olarak gerçekleştirilen Tarım ve Orman Sektör Buluşması programının ardından Alaşehir ilçesine geçti. Bakan Pakdemirli ilk olarak TARİŞ’e geçerek işçilerle bir araya geldi. Alaşehir Belediye Başkanlığı’nı ziyaret ettikten sonra Alaşehir 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen mitinge katılan Bakan Pakdemirli, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı adayı Cengiz Ergün ve Alaşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı adayı Ali Uçak’a destek istedi. Bakan Pakdemirli, burada Tarım ve Orman Bakanlığı’nın projesini açıkladı.



'SERİ ÜRETİME HAZIR'

Türkiye’de ilk kez yerli ve milli olarak üretilen traktörü Alaşehir mitinginde tanıtan Bakan Pakdemirli şunları söyledi:

"Tarım ve Orman Bakanlığı olarak hazırladığımız ancak gizli tuttuğumuz bir projemiz vardı. Alaşehir’deki bu coşkuyu heyecanı görünce ben buradan göstereyim istedim. 4 tondan fazla bir su tankını çekiyor. Bu traktör dünya da bir ilk. Yerli ve milli. Tamamen elektrikle çalışıyor. Günlük 7 liralık şarjla akşama kadar toplam 8 saat çalışacak bu traktör. Prototofimiz seri üretime hazır. Traktörde debriyaj yok. Seri üretime geçelim ilk çıkan traktörü de Alaşehir’de kullanacağız. Yani hep ne diyoruz, onlar konuşur biz yaparız. Son derece ekonomik olacak ve artık çiftçimizin mazot derdi bitecek. Çiftçilerimizin dertlerini, artan maliyetlerini biliyoruz. Şu seçimi geçelim bütün dertlerinizi hep birlikte çözüyor olacağız."
https://www.dha.com.tr/politika/bak...k-sarjla-aksama-kadar-calisacak/haber-1634402
 
diyelimki üzerinde 60 beygirilik bir elektrikli motor olsa buda yaklaşık 45 kW yapar
günde 10 saat çalışabilmesi için 450 KW enerji depolamak gerekir
evimizdede sanayi elektriği olduğunu varsayarsak 25 kw/saat şarj etsek 18 saat şarjda kalması gerekir

sonuç olarak 10 saatlik bir kullanımdan sonra 18 saat şarj etmek gerekir traktörü
haberde 8 saat çalışacak denilmiş ama hesap kolaylığı olsun diye 10 saat üzerinden hesapladım
gelecek elektrik faturasını siz hesaplayın
 

Klasik iktidar yalanları. Her seçim öncesi petrol bulunur, zengin doğalgaz yatakları keşfedilir, amerikaya dur deriz, israile van minüt deriz, islam dünyasının liderliğini üstleniriz, ballandıra ballandıra şu kadar destek verdik derler.
Bu da o yalanlardan birisi. Eğer gerçekse göstersinler çalışan bir prototip.
 
Bu görselde de tarım arazilerine binalar dikip ranta açacaklarının mesajını veriyor olmalılar IMG_20190327_125327.jpg
 
Olsa iyi olur . Çalışsa iyi olur
Herhalde dizel motoru el gazında kullanır gibi olur kullanmasi
JD ve NH nin elektrikli cok güzel modellerini görmüştük daha önce
Bilmiyorum belki onlarin eletrikli modellerini kullanırız önce
Petrolü olup rahatını eden keyfini süren ülkeler
Petrolü dünyayı sömürmek için kullanan ülkeler , nedenler bilmiyorum bi işe.
 
Şaka gibi
Elektriğin kW/saati 0.41 krş vergiler ile 0.6 krş olur tahminen
7:0.6= 11.6 kW.
11.5 =15 HP
Hesapta çevirim kayıplar dahi yok
1 saat boyunca 15 HP ile hangi işi yaparsanız artık

Helal olsun. Mühendisim bakan atıyor diyeceğim ama elektrikten anlamayanlar muhalefet yapıyor diye yazamadım. Mantık yok millette. Arkadaşım çok güzel hesap yapmışsın. Öyle dediği gibi akşama kadar bırakın çalışmayı bu hesaptada görüldüğü üzere 15 dk 30 arası ancak çalışır 7 tl ile. :) ayrıca akü fiyatınıda yazsalar elektrikten çok akü parası ödeneceğinide belirteyim.
 
Birşey olacağı yok. Boş boş konuşmalar. Neresi yerli neresi milli acaba? Şase kabin JD' den alma. JD görse zaten dava açar bunlara. Onu geçtim dünya devleri JD ve Fendt daha elektrikli traktör modellerinin prototiplerini deniyorlar. Ne kadar verimli olur ve ne kadar maliyet yapar diye. Bizimkiler hemen ne yakacağını bile hesap etmişler. Bu kadar da atılmaz yani. İyice saçmaladılar. Çiftçi, köylü bitti. Nasıl kalkındırırız demiyorlar, nasıl destekleriz, nasıl verimi arttırıriz, nasıl eğitim veririz ve çiftçiyi bilinçlendiririz demiyorlar. Traktör derdine düşmüşler. Sanki sanayi ve ticaret bakanlığı. Sen önce bu konuları bir çöz.
 
Klasik iktidar yalanları. Her seçim öncesi petrol bulunur, zengin doğalgaz yatakları keşfedilir, amerikaya dur deriz, israile van minüt deriz, islam dünyasının liderliğini üstleniriz, ballandıra ballandıra şu kadar destek verdik derler.
Bu da o yalanlardan birisi. Eğer gerçekse göstersinler çalışan bir prototip.

Çok güzel özetlemiş sin kardeşim
 

Benzer Konular