Sizce en iyi yerli üretim/montaj traktör hangisi?

  • TÜMOSAN

    Kullanılan: 4 18.2%
  • ERKUNT

    Kullanılan: 8 36.4%
  • HATTAT

    Kullanılan: 0 0.0%
  • BOZOK

    Kullanılan: 1 4.5%
  • HARS

    Kullanılan: 0 0.0%
  • BAŞAK

    Kullanılan: 1 4.5%
  • NEW HOLLAND

    Kullanılan: 8 36.4%
  • JOHN DEERE

    Kullanılan: 0 0.0%
  • DEUTZ FAHR

    Kullanılan: 4 18.2%

  • Kullanılan toplam oy
    22

Öncelikle iyi forumlar dilerim herkese
Daha önce MF 265s - 240s - 165 (İspanyol) traktör sahibi olmuşluğumuz vardı en son 165 vardı işlerimizi büyüyünce 4x4 bir traktör almaya karar verdik.
İlk başta bayii bayii gezdik inceledik bindik falan ilk tercihimiz New Holland oldu ancak hem sık ufak tefek arızalar yüzünden hem de frenleri iyi olmadığından (bizim oralar dağlık biraz) hem de yüksek fiyat yüzünden vazgeçtik. (TT4.75 e 160 bin tl fiyat çekti ki bence o fiyatı haketmeyen kutu gibi bir traktör içine bindiğinde sanki tecrit hücresi :D)
Böyle bir çok bayii de traktör baktık Erkunt, Massey Ferguson (Hint), Hattat vs. İşte en son Tümosan'da karar kıldık ve aldık.
Aldığımız bayii gerçekten güler yüzlü pazarlığa açık bir bayii di kaput kılıfı, 1 depo mazot, bütün banka ve evrak işleri vs hepsini onlar halleti, yeri malında indirim vardı (Enflasyonla mücadele) 100 bin tl ye 8175 Maksima en full versiyonunu aldık 2018 model ama 2019 çıkışlı olmuş oldu 03.19 da aldık. Şimdi acısıyla tatlısıyla güzel ve kötü yanlarına değineyim.

Güzel yanları
  • Çekiş: Çekiş rakiplerine göre gerçekten çok iyi mesela TT4.75 ve JD 5065e le mibzer sürdük mibzerler boşaldı iş bitti gidiyoruz TT4.75 ve JD5065e atik bir taktörler hızlıca gittiler ama rampada 1 e düştüler ama biz 3 ün 2 si hi ile çıktık. Dımıkta yine aynı performans. (Daha hiç sürüm yapmadık)
  • Yükseklik: Yine rakiplerine göre yüksek bir traktör ve koltuğun pozisyonu ve kabin düzeniyle gerçekten görüş açısı çok iyi 90- 100 beygir traktörler gibi yüksek.
  • Kabin genişliği: Yukarıda da verdiğim örnek gibi daracık kabini yok TD100 den geniş bir kabini var mesela şöförle beraber 4 kişi rahat biniyor.
  • Direksiyon: hem yukarı aşağı hemde yükseklik ayarı yapılabilen direksiyonu güzel olmuş.
  • Düğmeli 4x4, diferalsiyel ve kuyruk mili bazı traktörlerde hala yok olması düşünüldüğünde iyi bir artı (komşumuzda olan NH TD 100 ha bile 4x4 den sigorta atıyordu ve babam ilk başta bu düğme işlerine sıcak bakmıyordu ama şu an çok rahat olduğu için ön yargısı geçti.)
Kötü Yanları
  • Hostes koltuğu yok, bu gerçekten üzücü listeye baktığınız da 9000 serisi sayılmazsa NH TD serisi gibi bir seri (kağıt üstünde) ama hostes koltuğu yok olması gerek...
  • Kompresör yok, bu da yine NH ve Erkuntta olan bunda olmayan bir özellik (neyse ki kuyruk milli kompresör vardı bizde lastikte falan kulanılıyor ama hava filitresi ve üstümüzü temizlemek yok :(( )
  • Güneş vizörü yok olması gerek.
  • Ek aydınlatmalar için boş düğme yerleri yok.
  • Arka camda silecek yok.
  • Debriyaj biraz değil baya sert :D (JD 5065e ile kıyaslandığında çok sert JD de var bizde ondan dolayı sert geliyor galiba)
  • 4 çıkış valf günümüzde yetersiz en az 6 çıkış olmalıydı bence
  • Shuttle olmalı artık (mümkünse debriyajsız)
Arıza ve yakıt durumları
Aldığımızda yakıtı biraz falaydı babam da bu durumdan şikayetçiydi 100 saate kadar fabrika yağı ile kullanıldı. 100 saatte servis geldi 450 tl idi sanırsam fiyata yağ ve filitreler değiştirildi ve yakıt şu anda çekişine göre normal.
Arka cam açık gidildiğinden olduğunu düşünüyorum arka camın vidası gevşemiş babam son anda fark edim camı tutmuş ve kapatmıştı, vidayı sıktık o sorunu çözüldü.
Arka kısımda sarı bir kol var çok sertti gres pompası ile gresledik düzeldi aynı şey hi lo ve levye vitesi için geçerli.
Viteslerde falan söylenenlerin (almayın şanzıman indirir, motor avuda kalkar, patlar, kafasına ufo düşer falan :DDD öyle şeyler olmadı çok şükür) aksine sertlik falan yok gayet yumuşak.

Servis ve parça
Şu anda servislik ve parçalık bir durumumuz olmadı çok şükür ama olanlar şunu söylüyor parçası ve yapanı (hem yetkili hem özel servis) çok artık parçayı bakkalda bile bulabiliyorsun diyorlar. (JD 5065 kapı camı kırıldı 1 hafta cam bekledik)
Servis ilgili gidiyorsun bakıyor başından savmıyor arıza falan olursa veya yağ değişiminde 2 gün içinde geliyor (mümkünse aynı gün ama ilçelere 2 gün falan sürüyor)

Kullanıcı yorumum
Dediğim gibi iyi yanları da var kötü yanları da var inşallah iyi yanları artar kötü yanları biter ama konfor ve aksesuar alanında Tümosan kendini geliştirmeli. Alanlara tavsiye edermiyim eğer çok rahat bir şey aramıyorsan evet ama yok ben konfor istiyorum diyorsan konforu diğer rakiplerine göre az.

Bizim milletimizde kendi yerli malını kötülemenin huy olduğu aşikar bazı yerlerde çok övmüşler sanki başka motor yokmuş gibi bazı yerlerde de çok kötülemişler sanki aldığın gibi patlıyor gibi çekişi iyi gücü yerinde yakıtta güzel ama büyük beygirlileri de şanzuman ve arka kırıyor eminim yakın zamanda bunlar da çözülür ve konfor arttırılır.

Herkese iyi forumlar....
Merak ettiklerinizi sorarsanız yanıtlamaya çalışırım.
 
Hayırlı olsun Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin hi lo varsa güzel çok kullanışlı 2000 saatte 13 model 8175 kullandım levye sert geldi sadece bir de sağ ön camın ordan çok motor sesi geliyordu
2016 dan sonra şu yeni maksimalardan itibaren şanzıman iyileştirildi geçişler yumuşatıldı diye biliyorum bende bir tane eski 2012 falan binmiştim aynı sorun vardı ama 2016dan sonra düzeltilmiş... Ses bir TD kadar olmasa da yalıtım iyileştirilmesi yapılmış
 
Hayırlı olsun güle güle kullanın
Tt4.75 burlarda iyi tutuldu yakıt ve konfor olarak en iyi yerli nh diyebiliriz
Bizim burada da sadece tt4.75 tutuldu 4 pistonlu olması etken tabiki. Ama konforda bir TD değil koltuk çok aşağıda birde hostes koltuğuna biri oturduğunda rahat etmiyor çok rahatsız bir traktör ama arka kısım td den farklı olduğu için frenleri iyi
 

Benzer Konular