ARKADAŞLAR SİTEMİZDE SİGARAYA DUR DİYEBİLELİM

Ben hayatımda hiç sigara içmedim. Herkes şaşırıyor içmedim deyince. Asıl sigara içenlere şaşmak lazım. İnsan anasından sigarayla mı doğuyor? Kendi parasıyla kendini zehirliyor, yetmiyor arkadaşına da verip onu da zehirliyor. Yapmayın dostlar çoluğunuza çocuğunuza yazık.
 
  • Beğen
Tepkiler: agusta80
Sigara maalesef liseli çağlarda statü göstergesi.
Alışana kadar ikram edenin bol, alışıncada otlakçın bol olur.
Sigaranın zararlı olduğunu bildiği halde insanın kendisini alıştırmaya zorlaması ruh halinin dengesizliğinin göstergesidir.
 
Ben sigara kullanıyorum. Bunun nedenı ise hep babam olmustur. Söyle bir gecmişimden bana anektod kalan olayımı anlatayım sizlere belki faydası olur.

Yıllar once 11 12 yaslarındayım traktöre yenı yeni binmeye tarlaya römork getirmeye falan gidiyorum. İs yapmayı biliyormusun desenız hiç anlamazdım. Neyse babamda o zamanlar 40 lı yaslarda babam diye demiyorum sırtında 3 tane gübre cuvalı ile gezerdi iddaa ugruna güç gösterisi falan :D Ama bir o kadarda sıgara içer biri bitmeden birini yakardı. Gel zaman git zaman bir gün sınırlenıp cereyan arasında buzagı dogumu yaptırmıs. Tabi ne oldugunu o an anlamamıs aradan 1 sene gecti. Ani bir sıkısma ve kalbınin %40 ı iflas etmiş 1 sene evvel. Ankarada ameliyat oldu asıl o zaman sıkıntı bsladı doktorların demesiyle en az 1 sene yerden ayakkabısını bile almayacak. Yasım cok kucuk tarlalar ekılecek mısır hasat edilecek babam evde yok 12 yasında bunlarla cebellestım. Sükür altından kalktım. Şimdi sukur ıyı ben işlerimi yapabılıyorm o da bsımda benı yonlendırıyor. Ama sorarsanız sıgara içer miyim diye yanından bile gecmiyorum, hatta yakın arkadaslarımı bıle vaz gecirdım. Sizin de cocuklarınız perişan olmasın.

YANI SIGARA SIZI BIRAKMADAN SIZ ONU BIRAKIN!...
Sloganımızda bu olsun. ;)
 
Babam hiç içmedi bende içmedim babamın içmemesinin çok etkisi olmuştur bana

Şimdi oğlum lise üçe gidiyor çok korkuyorum en zor dönem okuluda sigara içenlerin bol olduğu bir okul ben kendi arkadaşlarıma sık sık tembihliyorum görürseniz sakın çekinmeyin bana söyleyin ben size kızmam darılmam diyorum çok şükür şimdilik yok bir şey , tabi ben içmediğim için içen biri gelince eve kokuyor hemen .

Babam sağlıklı şükür 70 yaşında hala 100 adet koyunu koşturuyor beş vakit namazını camide kılmaya çalışıyor eski bir araba ile hepsine yetişiyor , sigara içmemesinin faydası çok , bencede öyle yürümeye hatta koşmaya hatta cinselliğe çok zararı var sigaranın ciğer sakat olunca her şey sakat , içenler bıraksın hemen çocuklarada sahip çıkalım kendin içmezsen çocuğada rahat rahat içme diyebilirsin
 
  • Beğen
Tepkiler: UÖZKAN.77
Günde neredeyse 2 pakete yakın içiyordum.
Bırakıyorum dedim bıraktım.. 5 gündür hiç içmedim. Yok çekirdekmiş,sakızmış vb. Hiç bir şeye de ihtiyaç duymadım açıkcası. Kendimi iyi motive ettim,bırakma konusunda :) Şu sıralar da zaten soğuk algınlığı pençesindeyim,hele hele şimdi hiç canım istemiyor içmek. :)
 
2009 da biraktim yedigim ictigim herseyden tat almaya basladim ilk biraktigim zamanlar bu yemegin tadi bu kadar guzelmiydi diye dusunurdum bazen ama bi 7-8 kilo aldim daha saglikli okdugumu tempolu yuruyuslerimde farkina varabiliyorum.
 

Benzer Konular