Arkadaşlar abiler 1.000 balyada ortalama 17-20 kg balyada kaç kg ip gider.
Ortalama sormuştumAbi hiç o hesaplara girme hiç bi zaman evdeki hesabı tutturamazsın balyada
Arılıysa marka 1650metre (her koli için) her koli 5 kg
3 ipli bağlarsanız 7-8 metre bir balya için ip gider. (Otta , yoncada 7 ; samanda 8)
3 top toplam 4950 metre ip yapar.
4950/7= 707 ot balyası
4950/8 =618 saman balyası bağlarsınız 3 top ile. Yani 15kg
1000 saman bağlamak için bu hesaba göre 23.3kg ip , ot için 21.2 kg ip gerekir.
Evet biz fazla ağıŕ bağlamıyoruz o yüzden kısa oluyor.Yaşınız kaç nasıl hitap edeceğim bilmiyorum ama motor ne yakar ? Ne kadar ip gider gibi kağıt üzerindeki hesaplar ile bu iş olmaz
Kg ile ip sarfiyatının alakası yok?
Balya uzunluğu ile bağlantılı bir konu bu...
Kısa bağlarsan çok uzun olursa az balya bağlar....
Motor ortalama ne yakar mevzusuna gelince de konuya yazdığım gibi tarladan tarlaya üründen ürüne yoğunluktan yoğunluğu değişir Yol tarla büyüklüğü vs herşey etken
traktörler belli güç altında saatlik yakıt harcar Sen sağlam sapta çalışırsan balya adetine düşen yakıt azalır Az saplı parça yerde geze geze bağlarsan balya adetine düşen yakıt artar
Velhasıl kelam bu iş kağıt üstünde değil tarlada çalışırken belli olur Harmana az kaldı bekle yaşa gör kendi tarzını oluştur hem yakıt hem ip sarfiyatı uzmanı olursun yakında acele etme[emoji3]
Kendimi bildim bileli bu işi yaptım ot bağlarken 700 ü hiç görmedim muhtemelen dedemde görmemiştir Kaç cm balya için hesaplıyorsunuz ki kaldı ki haşpaylıda da 618 i de görmedim
Ya sizin hesapladıgınız balyalar küçük ebatta çanta gibi yada biz büyük yapıyoruz kaldı ki bu işin ortalama standartları var ot için 90-100 genelde saman için 100-120cm olaraktan bunun altı yada üstü risk dir yapılan iş hora geçmez
Genel olarak biz :
Ot balyası 100cm
Haşpaylıyı 110-115 cm bağlıyoruz
bağlamak istediğiniz kilogramı 4 ile çarparak o ağırlığa en uygun uzunluk ölçüsünü elde edebilirsiniz...
Örneğin :
25 kg için 25 * 4 : 100 cm dir kutu gibi kalıp gibi indir bindire gelen balya olmuş olur...
sonuç olarak Arılı kullanan biri ortalama düzgün ve nizami ölçülerde
3 bobinle 15 kg ile 550 balya civarı bağlar
Farklı marka iplerde bu durum +- 50-60 balya oynar sorunsuz ve net bağlama işlemleri için arılı kullanmak en mantıklısı kalitesi tartısılmaz
Çok teşekkür ederim yorumun içinArılıysa marka 1650metre (her koli için) her koli 5 kg
3 ipli bağlarsanız 7-8 metre bir balya için ip gider. (Otta , yoncada 7 ; samanda 8)
3 top toplam 4950 metre ip yapar.
4950/7= 707 ot balyası
4950/8 =618 saman balyası bağlarsınız 3 top ile. Yani 15kg
1000 saman bağlamak için bu hesaba göre 23.3kg ip , ot için 21.2 kg ip gerekir.
Nh nin ipini almayı düşünüyorum 8.5 danHesap bizimkine göre ama. Siz örnek olarak bir balya basın ipleri kesip tüm uzunluğu toplamanız gerekir abi. Bizim hesabın balya uzunluğuna göre %15 artma payı olabilir.
20bin balyaya benim hesaptan saman için 466kg ip gider. Beni dinlerseniz şimdi toptan almayı düşünüyorsanız 600 alın. Artarsa seneyede kullanırsınız. Seneye kilo başına en az 10 tl olur gözüyle bakıyorum. Şuan 9tl olması lazım.