1 Nisanda Tekrar Zam Geliyor..

1 Nisan ' da doğalgaza gelecek zam Elektrik Üretim AŞ ' nin de zam yapmasına neden olacak.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 1 Nisan’da uygulamaya girecek yeni elektrik ve doğalgaz tarifeleriyle ilgili çalışmalarında son aşamaya geldi. 1 Nisan’dan geçerli olmak üzere 3 ay süresince uygulanacak yeni elektrik tarifelerini, büyük ölçüde doğalgaz fiyatları belirleyecek. Devletin sahip olduğu santralları işleten Elektrik Üretim AŞ’nin (EÜAŞ), üretip sattığı elektrikte bir zam ihtiyacının görülmediği belirtiliyor.

MALİYETLER ARTIYOR

1 Nisan’da doğalgaza gelecek olası zam, EÜAŞ’ı olumsuz etkileyecek. EÜAŞ’ın, bu durumda doğalgaz zammını elektrik fiyatlarına yansıtmak zorunda kalabileceği belirtiliyor. Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt AŞ’nin (TETAŞ), doğalgaz kullanan yap-işlet (Yİ) ve yapişlet-devret (YİD) santrallarından satın aldığı elektrikten doğan kısmi maliyet artışları söz konusu. TETAŞ’ın artan maliyetlerine bağlı olarak toptan elektrikte zam baskısının yüzde 5-6 düzeyinde olduğu hesaplanıyor. Elektrik ve doğalgaz tarifeleriyle ilgili son kararı Enerji Bakanı Taner Yıldız verecek.

1330945318_22_kacakelektrik.jpg
 

Benzer Konular

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt