10 aylık besilerim

IMG_20210706_122905.jpg
IMG_20210706_122955.jpg
IMG_20210706_122857.jpg
Ustalar kolay gelsin
Bu danalar 10 aylık 18 aya kadar bakıcam sonra kesime. Kilo alımında sorun yaşıyorum(tartım yok) veterinere nasıl daha hızlı kilo alırlar diye sordum slaj verme , ot kurusu(yulaf-fiğ) ve sınırsız buzağı büyütme yemi ver önlerinde dursun dedi. Sizce bu şekilde daha mı hızlı kilo alır. Hayvan pazarına gidiyorum diğer 10 aylık danalar her yeri balon gibi şişmiş sırtları geniş. Nasıl besliyorlar acaba benim ne yapmam lazım ustalar yardım edin tecrübelerinizi paylaşın lütfen. Yemleme konusunda vitamin mineral takviyeleri konusunda ekstra birşey vermem gerekiyor mu

Hayvanların güzel maaşallah bende de 9 tane var holstein tam senin ayar satayim diyorum tuccar bakmaya gelmiyor benimde içimden beslemek geçiyor ama ne saman ne yem herşey satın olacak kazandırır mi bilmem sen tüccara gösterdin mi acaba ne verdiler

Ekli dosyayı görüntüle 64299Ekli dosyayı görüntüle 64300Ekli dosyayı görüntüle 64301Ustalar kolay gelsin
Bu danalar 10 aylık 18 aya kadar bakıcam sonra kesime. Kilo alımında sorun yaşıyorum(tartım yok) veterinere nasıl daha hızlı kilo alırlar diye sordum slaj verme , ot kurusu(yulaf-fiğ) ve sınırsız buzağı büyütme yemi ver önlerinde dursun dedi. Sizce bu şekilde daha mı hızlı kilo alır. Hayvan pazarına gidiyorum diğer 10 aylık danalar her yeri balon gibi şişmiş sırtları geniş. Nasıl besliyorlar acaba benim ne yapmam lazım ustalar yardım edin tecrübelerinizi paylaşın lütfen. Yemleme konusunda vitamin mineral takviyeleri konusunda ekstra birşey vermem gerekiyor mu
hayvanlara ne verdiğini/yemleri yazmamışsın?
hayvanlar kaç kg?
kantar yoksa, bir mezüre ile önayakların hemen arkasından gögüs çevresini (cm) ölç.
bu ölçüden (cm), hayvan ağırlıkları tahmin edilebilir.
verilecek yem/rasyon hayvan ağırlıkları dikkate alınarak hesaplanır?
hayvanların kaç olduklarını, resimden bakarak tahmin edecek tecrübeli besiciler olabilir.
hayvanların gelişimleri iyi görünüyor.
hangi yemler mevcut, çiftlikte?
380-450 kg ağırlıkta ise,

mısır silajı
yonca/saman
arpa/mısır
tuz, vitamin, öğütülmüş (toz) mermer
ile yemleme yapılabilir...

Ekli dosyayı görüntüle 64299Ekli dosyayı görüntüle 64300Ekli dosyayı görüntüle 64301Ustalar kolay gelsin
Bunlar etci irk degil zaten bunu biliyorsun herhalde 13 aylik oldugunda canli 500kg gecerse hemen kes daha fazla bakmak zarar etmek demektir uc ayin var yoksa bu kis bosuna beslersin 500kg canli 300kg et verse daha da bisey isteme malum yem fiyatları belli

Danaların kötü durmuyor. Tabi fotoğraftan görüyoruz o yüzden net bir yorum olmaz. @behcet arı arkadaşın dediği gibi ön bacakların ordan ölçüp fikir edinebilirsin. Buzağı yemi gibi proteince zengin yemler daha erken yaşta uygundur senin hayvanın artık yavaş yavaş enerji olarak zengin yemlere beslenmeye geçmesi lazım. Hayvanlar küçük yaşta iyi beslenmemişse de eksiklerini bir miktar kapatacaktır . Asidoz a dikkat...