PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
100 inek süt tesisi kurmak
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ziyaretci34" data-source="post: 1378301" data-attributes="member: 87661"><p>Genel konuşuyorum üstünüze alınmayın. Çiftlik sahipleri işlerini bilmiyor çalışanlara suç yüklemek ne kadar doğru? İşletme sahibinin bilgisiz olduğu bir ortamda çalışandan medet ummak saçmalık. Ve günümüz şartlarında da belirli standartları sağlamadıktan sonra kimse çiftliklerde çalışmak istemez. Gübre yönetimi otomatik veya kolay olan bir çiftlikte - sağım sistemi otomatik çıkarma ve personeli düzgün bir çiftlikte çalışan sıkıntısı olacağını düsünmüyorum.</p><p></p><p>----------</p><p></p><p>Konuya gelirsek araştırmadan böyle bir işe girilmez. Hayvanın dışkısını fermente etmekten,kaliteli kaba yemlerden rasyon oluşturmaya kadar her şeyden siz sorumlusunuz ve doğru kişilerle çalışmalısınız. (zooteknist vs) Bunları da araştırmak çok büyük külfet ve zor bir iş. Bol bol işletme gezip fikir sahibi olunmalı. </p><p></p><p>Günümüz şartlarında da 100 başlık çiftlik için güzel bir sağım sistemi ve sürü yönetim sistemi lazım. Süt ölçer-otomatik çıkarma-süt soğutma tankı - kaliteli mümkünse avrupa bir delaval-gea westfalia. </p><p></p><p>Gübre yönetimi konusunda çok fazla seçenek var. Hayvanların 12 ay kuru ve temiz kalması gerekiyor. </p><p></p><p>Ayrıca hayvan başına kaç dekardı bilmiyorum ama belirli miktar yer işlemeniz gerekecek. Onların da ayrı bir araştırması ve ekipman yatırımı gerekiyor. </p><p></p><p></p><p>5 milyon bizim burada 160 dekar arazi parası. Yatırımı iyi değerlendirmek gerekiyor farklı bir olay veya idda yoksa hayvancılık tehlikeli olabilir. Çiftliği yönetemeyip batıran çok işletme mevcut aslında 2. el ahır işi de mantıklı olabilir. </p><p></p><p>Sürü yönetim uzmanları-zooteknistler-tesis uzmanlarıyla muhattap olmalısınız.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ziyaretci34, post: 1378301, member: 87661"] Genel konuşuyorum üstünüze alınmayın. Çiftlik sahipleri işlerini bilmiyor çalışanlara suç yüklemek ne kadar doğru? İşletme sahibinin bilgisiz olduğu bir ortamda çalışandan medet ummak saçmalık. Ve günümüz şartlarında da belirli standartları sağlamadıktan sonra kimse çiftliklerde çalışmak istemez. Gübre yönetimi otomatik veya kolay olan bir çiftlikte - sağım sistemi otomatik çıkarma ve personeli düzgün bir çiftlikte çalışan sıkıntısı olacağını düsünmüyorum. ---------- Konuya gelirsek araştırmadan böyle bir işe girilmez. Hayvanın dışkısını fermente etmekten,kaliteli kaba yemlerden rasyon oluşturmaya kadar her şeyden siz sorumlusunuz ve doğru kişilerle çalışmalısınız. (zooteknist vs) Bunları da araştırmak çok büyük külfet ve zor bir iş. Bol bol işletme gezip fikir sahibi olunmalı. Günümüz şartlarında da 100 başlık çiftlik için güzel bir sağım sistemi ve sürü yönetim sistemi lazım. Süt ölçer-otomatik çıkarma-süt soğutma tankı - kaliteli mümkünse avrupa bir delaval-gea westfalia. Gübre yönetimi konusunda çok fazla seçenek var. Hayvanların 12 ay kuru ve temiz kalması gerekiyor. Ayrıca hayvan başına kaç dekardı bilmiyorum ama belirli miktar yer işlemeniz gerekecek. Onların da ayrı bir araştırması ve ekipman yatırımı gerekiyor. 5 milyon bizim burada 160 dekar arazi parası. Yatırımı iyi değerlendirmek gerekiyor farklı bir olay veya idda yoksa hayvancılık tehlikeli olabilir. Çiftliği yönetemeyip batıran çok işletme mevcut aslında 2. el ahır işi de mantıklı olabilir. Sürü yönetim uzmanları-zooteknistler-tesis uzmanlarıyla muhattap olmalısınız. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
100 inek süt tesisi kurmak
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt