Abi yonca silajı ile kuru yoncanın rasyonda kullanim farkı nedir? Farz-ı Misal yonca ektik tum bicimlerimizi silaj yapsak nolur? Senin ineklere verdiğin rasyon nedir?
Rasyon bilgisi tahsil isi yanlis yonlendirmek istemem kimseyi kuru yonca ve yonca silaji degerleri farki nedir bilmiyorum
Ama kuru otun yaninda yoncanin degerli olacagini biliyorum
Iklimin durumuna gore kurutmak yoncayi mumkunse kuruya yok yagis giderse mesela ilk bahar son bahar silaj yapilabilir
Benim aldığım yoncanin sahiplerinin kendi silaj paketleme makineleri var cok guzel olmus silaj yoncanin cicegi bile uzerinde silajin kuruda yaprak kismini paketlemek zor dökülür çünkü uygun yapilmaz ise
Silaji nasil paketlemisler sormadim cok bozulmaya musait olur yonca misir gibi olmaz ot silaj ile bicmisler bicip hemen paketlemislermi yoksa biraz bekletipmi paketlemisler bilmiyorum sormadim
Benim hayvanlar acik besi etrafi dikenli tel 28 d gezinirler ilk bahar son bahar ot olur yesil güzel verim olur onun haricinde kendimden kuru ot ve satin yonca silaji su an birazda arpa yem karma makinesi ile karip veriyorum sagarkende sut yemi
Bu isler bilgi tecrube isi konya aksaray gibi bazi bolgeler cok iyi cozmus bu isi cok guzel yoncalari var iklimde toprakta uygun
Bizim bolgede de oluyor ama nem yuksek
Sut sigiri deyince yonca cok onemli
Ama iscilik cok fazla yoncada zaten sut sigiri isciligide ona gore