184 büyük ovaya tarımsal sit getiriliyor (çok önemli)

Bizim ovamız (belki büyük ova kategorisinde değldir) sulak ve çok verimli bir ovaydı. Önce baraj suları aşağı yukarı yarısını götürdü. Şuan tam ortasından 2 tane büyük yol geçecek onlar birazını götürür ve son olarakta ovanın dibine termik santral kuruluyor. Şimdide çıkmış toprağa sahip çıkacaklarmış bilmemneymiş... buralarda çiftçilik yapılamaz oldu ekmeye tarla kalmayacak böyle giderse

Topraktan kıymetli hiç bir şey yoktur kanla dedelerimiz kazandı bakın 10 tane şehidimiz var bugün. :( devlet kanunları senelerdir köyleri tarlaları parselledi. belediye hala rant kapısı olmuş köylere imar getiriyor. ovalar sıkıştırıldı. peki şehirdekiler taşmı yiyecek diye aklına gelen yok. Rusya ovada çivi çaktırmazmış klube bile yaptırmazmış. bizdee herşey var. 10 katlı bina var mesela...

Zararın neresinden dönülse kârdır.

Onlarca yıl geç kalınmış bir karar,inşallah bundan sonra sı için faydası olur.
Bizim buralardan bir örnek vereyim ;
DSİ yaklaşık 8-10 yıl önce bir gölet yaptı.(kılıçlı göleti) göletin altında kalan tahmini binlerce dekar alanı yer altı boru hattı ile donattı.
Tam millet mısır, patates, sebze +ikinci ürün giderken Büyükşehir Belediyesi göletin akarsuyunu kanal olarak imara almış. Sulanan tarlaların orta yerine belediye hizmet alanı gösterip şantiye alanı olarak istimlak yaptı.
Anlatılanlara göre 30, 12, 9 mt genişliğindeki yollar, petrol istasyonu vs.hepsini düşünmüş belediyedeki büyüklerimiz...
Sizin anlıcağınız gölet bundan sonra piknik alanı olur,tarlalarda site...
Yav yazacak çokta,ah benim ülkem,vah benim çocuklarım diyorum...
Keşke 10 yıl önce alınan bir karar olsaydı...

Bende ilgili konuda bir harita buldum. Bu haritada yeşil boyalı yerler
koruma altına alınan ovalar.

En büyük harita bu maalesef. Yazılar tam okunmuyor. Haritaya büyük haliyle bakınca biraz anlaşılıyor hangi ovalar olduğu.
184-ova-koruma-altina-aliniyor_7594.jpg

Bizim burda (Derinkuyu) 1. derece tarım arazilerine bina yapılıyor binalar hep müstakil fazla kat çıkmak yasak ,Dönüm dönüm gidiyor tarlalar insan acıyor. Yasalar ile ilgili bazı büyük saçmalıklarda var.. ama elden bişey gelmiyor.

arkadaşlar evet memleketimizin her yerinde bu çok büyük bir tehdit geç kalınmış bir şey ama zararın neresinden dönülse kardır. belediyeler rant için her yeri imara açıyorlar. birinci sınıf tarım arazileri kayboluyor. durum çok ciddi bence özellikle de kıyı şeridi içinçok ciddi bir tehdit. belediyelerdeki ilgili kişiler bu işten sorumlu huzuru mahşerde allah bunu sorar. çok şükür ki tarım bakanlığı bu konuya el attı hayırlısı göreceğiz inşallah.

bu konudaki fikirlerimiz çok önemli arazilerimiz tehdit altında ben kendi memleketimde görüyorum araziler bina yapıldıkça içim sızlıyor. eski pamuk tarlalarını hep bina ile doldurdular sanki taş yiyecekler sonra. nesillerini hiç düşünmüyorlar ama burada sorumlu yerel yönetimler bence. çok üzülüyorum tarlaların heba edilmesine.

keşke küçük büyük tüm ovalar bu kapsamda olsa ama bence bu işi yapılaşma tehdidi altındaki ovalara olabilir sizin oralarda öyle bir durum söz konusu mu

Güzel Trakya' nın Ergene Nehri boyunca uzanan ovaları maalesef kapsam dışında kalmış, çok üzücü

Ergene kıyısında sanayiler ova bıraktı da benim haberim yok.
şaka bir yana ergene de akan pisliği hiç bir yerde görmedim.etrafında hiç ağaç yok, balığı bırakın kurbağa görmedim. etrafındaki insanlar o kokudan nasıl yaşıyorlar hala bilemedim.