1956-M. Moline/Bayburt'a Gelen İLK Traktörlerden Biri

Bayburt-Yelpınar Köyü.. İLK el halen çalışıyo M. Moline..

Aynından 1 adet hızar atölyesinde kepçeli var geçen sene motor yenilendi faal çalışıyo.. 1956!

Ynt: 1956-M. Moline/Bayburt'a Gelen İLK Traktörlerden Biri

Şimdi çıkanların onların yaşına gelmesi..
buz kalıbının güneşte kalması kadar zor..

güzel paylaşım mühendisim...

Toprağım eski üretim mantığı ile yeni üretim mantığı ÇOK farklı derim..

Bayburtta bulabildiğin EN ESKİ bu .. Zetor 50

1950 veya 1952 model-tam 1992 ' ye kadar 40 yıl hizmet görmüş. nette avrupa çiftliklerinde halen çalışıyo..

Koldan 5 vites ve orjinal fabrikasyon HAVALI!

vaktiyle ayrıntılı paylaşmıştım.. işin garibi ülkemizde İLK seri üretim traktörler Ankara-1956 olmalı, yani şimdi pek bilinmeyen Zetor ' un ülkemizdeki mazisi ÇOK eski nerdeyse ilklerden:)

http://www.trakkulup.net/fotograflar-(cekimler)-405/turkiye ' ye-gelen-ilk-zetor/

Bunları bi şekilde müzeleştirmek lazım...

SENE:1950!

koldan 5 VİTES şanzıman ve kompresör! (sene 2014 olmuş hava opsiyon ve LÜX)

1950!!! şaka değil.. artık ne diyim...:)

Adamlar aynı hataya düşerler mi bu kez ne kadar narin yaparlarsa o kadar çok parça ve yeni model satarlar güzel paylaşım

doğrudur ama Ford 5000.. 1970-80 ' ler gibi.. bu 1950 ayrıca 5 vites.. o tarihte kara taşıtları geneli 3 vitestir..

daha eski topraklarda bilmediğimiz nice incelikler var.. hepsi bi kenara ömür-sağlamlık olarak tartışmasızlar:)

1938.. MM.. kabinin hası bu:)

1938 Model Antik Traktör Minneapolis

dikkat edince... yalnız Forddaki geçen bi dergide vardı ÇOK ilginç farklı bi sistem tam olarak koldan vites değil.. zaten kısa ve az üretilmiş.. şimdi adını unuttum sistemin ama debriyajsız ileri-geri veya hidrolik yağ basınclı garip bi sistemdi..

kullanım hataları ve zorluğundan dolayı çok az üretilmiş öyle kalmış..

U.S.A. yapımlarının tümü Marshall yardımı bünyesinde ülkeye girenler.

Makinalar güzel olsa da hikayesi ve amaçları pek güzel değildir.

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt