Sivas Bölgesine uygun ve verimli buğday çeşitleri ? Özelliklerini de belirtirseniz iyi olur.

Bayraktar tosun bey ekiz kızıltan eken birisi olarak söyleyeyim
Bayraktar değerleri düşük dolayısıyla fiyatı da düşük satımı biraz nazlı
Tosunbey kütle olarak ağır gelen sevilen rabet gören bir çeşit ama verimi biraz düşük
Kızıltan da rabet gören güzel makarnalık çeşit ama oda dönüme 250 300 ü zor gördüm
Ekiz e gelince bence kesinlikle denemelisiniz
Yıllarca en fazla 250 300 kilo biçen biri olarak
en kötü Yerlerim 450 kilodan aşa düşmedi 650 kilo biçilen 750 kilo üzeri biçen komşularım oldu
Ofise 1.sınıf ekmeklik olarak verdim
Patates hasadı sonrası kaz ayagı çekip gübresiz ektim üzerine 20 kilo üre ot ilacı atmıştım sivas şartlarında yüksek bir verim
Ayrıca emeğinize sağlık çok güzel yetistirmissiniz

Bu sene bayraktar ektim iklime pek güvenim yoktu açıkçası. Yağmurlar güzel gidiyor şansımıza. Seneye artık ekiz deneyecegim aklımda. Bu sene bizim köyde Hamza ve odeska ekenlerde var bı bakacağız
Bayraktar iyi boy yaptığı ve toprak seçmediği için taşlı boz tarlalara ekerdik bu sene ekmedik. Pasa çok dayanıksız, o konuda uyarayım. Pek su da aramıyor ama yağış iyi olursa iki sene önceki gibi, 265'in kaporta hizasında boy yapmıştı, saman şoförleri sonunda bırakıp kaçtı, patozu da ben söktürmedim savura savura biçtirdik güç bela 🤣
350 kilo verince canım sıkılmadı değil tabi, 450 kilo Esperia biçmiştik o yıl.

Bayraktar iyi boy yaptığı ve toprak seçmediği için taşlı boz tarlalara ekerdik bu sene ekmedik. Pasa çok dayanıksız, o konuda uyarayım. Pek su da aramıyor ama yağış iyi olursa iki sene önceki gibi, 265'in kaporta hizasında boy yapmıştı, saman şoförleri sonunda bırakıp kaçtı, patozu da ben söktürmedim savura savura biçtirdik güç bela 🤣
350 kilo verince canım sıkılmadı değil tabi, 450 kilo Esperia biçmiştik o yıl.
Valla abi gecensene kiziltanlardan hicbisey alamadık tarım92 arpalardan da aynen öyle. Bu sene buğdayı değiştim arpa yine aynı ama bu sene yağış güzel her ikisininde gelişimi güzel. Bayraktar a soligor aldım havalar düzelsin gireceğim onu 🙂 ekiz deneyecegim bu sene