2-4 aylık arası kuzular için yem

Arkadaşlar koyunlar olmadan kuzu besiciliği için(hayvan pazarından 2 aylıkken satın alarak 4 aylık olduklarında kestirme yöntemi) yem hakkında bilgiler almak istiyorum. En iyi yemleme yöntemi hangisidir?

1-) Sadece kesif yem mi

2-) Kesif yem+pelet yem mi

3-) Kesif yem+pelet yem+kaba yem mi?

Kaba yem olmadan besicilik mümkün değil midir?

Ynt: 2-4 aylık arası kuzular için yem

1-Kaba yem(Ben yonca +fasulye samanı karışık weriyorum)

2-Kesif Fenni Yem (Mümkünse genç hawyanlarda tüm mısır, arpalı ama melassız olanları seçin, melas eti karartıyor. Malzemeleri alıp kendinizde rasyonuna göre kırdırabilirsiniz) Rasyona muhakkak premix de ilawe ediniz.

3-Muhakkak sindirilebilir selülöz açısından öğünlerin birinde saman we mısır arpa karışık werebilirsiniz...

Bu yemlerin hepsinin ayrı ayrı yemlikleri war.

4-Su önünde daima bulunsun şamandıralı bir sistem ile...

5-Mutlaka tenyalar için hap ya da iğneli çözümü uygulayın. İsterseniz markalarını yazarım ilaçların...

Ben bunları bu şekilde yapıyorum Kuzularda, weterinerimin bilgisi we ilgisi dahilinde....

Ynt: 2-4 aylık arası kuzular için yem

Hermiyas link=topic=67919.msg772199#msg772199 date=1378624486' Alıntı:
1-Kaba yem(Ben yonca +fasulye samanı karışık weriyorum)

2-Kesif Fenni Yem (Mümkünse genç hawyanlarda tüm mısır, arpalı ama melassız olanları seçin, melas eti karartıyor. Malzemeleri alıp kendinizde rasyonuna göre kırdırabilirsiniz) Rasyona muhakkak premix de ilawe ediniz.

3-Muhakkak sindirilebilir selülöz açısından öğünlerin birinde saman we mısır arpa karışık werebilirsiniz...

Bu yemlerin hepsinin ayrı ayrı yemlikleri war.

4-Su önünde daima bulunsun şamandıralı bir sistem ile...

5-Mutlaka tenyalar için hap ya da iğneli çözümü uygulayın. İsterseniz markalarını yazarım ilaçların...

Ben bunları bu şekilde yapıyorum Kuzularda, weterinerimin bilgisi we ilgisi dahilinde....

bu yazını ajandama geçirmem lazım abi.... :)
ellerine sağlık güzel bilgiler ok-*-s