20 aylik kaç kilo karkas verir

FB_IMG_1481804527430.jpg20161127_165833.jpg

Guzel olmus masallah kendi buzaginmi sonradanmi aldin
Kilo kestirmek zor hele fotodan daha zor
Kendi hayvanlarimi iyi kotu tahmin edebiliyorum
Fotoda bir olcu aradim hic bir belirti yok cussesini tahmin edecek

Evimin danası 1 ay daha yoğun besleyip kestirmeyi düşünüyorum günlük 7 kilo beşi bitirme 1.5 kilo fig ezmesi 2 kilo arpa ezmesi silaj ve saman yiyor

20 ayı dolduldu bu hafta kasıma gidecek göğüs ölçüsü 205 cm kilo tahmini yapamadım .

Resimler ve ekler

• IMG-20161229-WA0056.jpg
    IMG-20161229-WA0056.jpg
    67.2 KB · Görüntüleme: 192
  • IMG-20161229-WA0053.jpg
    IMG-20161229-WA0053.jpg
    81.5 KB · Görüntüleme: 184
bereketli olsun besisi pek yok derisi dolu değil eni uzunu iyi hayvan çok kilo alırdı ama erken kesilmiş nisan mayıs'a kadar kalsa canlı kg ağırlığı 900 e varırdı bide beside hayvana yem yedirmeniz daha faydalı olacaktır arpa ezmesi sıkar hayvanı yem açar besi hayvanına slaj niye veriyorsunuz bunun yiyeceği iyi bol yemdir ve gıda takviyesi iğneler örneğin bol bol b vitamini iğnesi iştahını açsın hayvan bıkmasın diye sonra iç dış parazit iğnesi bunlar beside çok önemli bunlar yapılmadığı sürece ne kadar besiye alırsanız alın hayvandan randıman alınmıyor hele daha da var iğneler de işin içine girildimi çıkılmaz hal alıyor

Bu hayvan kendi inegimin buzagisi 620 gün oldu kestirdik yediği yem ortada simental cinsi annesi almanyadan gelme günlük 500 gr karkas et almış iş değil 4 ay önce 7000 7500 ederdi.

abi yediği yem ortada diyorsun da bende yanlış olanları aktardım besi hayvanına bakmak zahmetli iş puzzle gibi doğru parçayı yerine doğru yerleştirmeyince sonuç hüsran oluyor bakımları zamanında ve ve kontrollü bir şekilde yapılmalı bakım derken yem verme su verme değil sadece tedavisi iğnesi tımarı v.s

Her ay ademin eksiksiz yapıldı 3 ayda bir bvp cooper b vitamin mineral kombinasyonu yapıldı 90 gün süt içti kesintisiz buzağı buyutme yemi besi geliştirme ve besi bitiş yemi sırasıyla arpa ve fig ezmesi yedi son dönem arada bir timar yaptık saman silaj pancar kuspesi bide bunlar demekki bakamamisim bu arada bütün hayvanlar şap oldu bu jayvan yakalanmadı. Yani hastaliksiz geçirdi. Nasip bu kadarmış ilginize tsk ederim