2012 yılı ürünlerin destekleri

Ynt: 2012 yılı ürünlerin destekleri

MATADOR-83 link=topic=64193.msg724378#msg724378 date=1364299338' Alıntı:
arkadaşım o zaman bizim ekin ekeceğimiz sürük yere nasıl oluyorda verim belirtiyor

Bu tamamen çiftçiye verilen destekten kesinti yapma amacı güden bi uygulama...

Minareyi çalmak istiyen kılıfını hazırlıyor...............
verim olayı tarım il ve ilçe müdürlüklerinde tahminler var.bunu yıllık bazda yağış ve diğer etkenlere göre artırıp azaltıyorlar.

bizim çerezliik kabak ekili yerler 276 kilo verim yazıyor arpa için.arpa ekili tarlalar 225 kilo yazıyor nasıl iş anlamadım.

TT 55 link=topic=64193.msg724379#msg724379 date=1364299907' Alıntı:
verim olayı tarım il ve ilçe müdürlüklerinde tahminler var.bunu yıllık bazda yağış ve diğer etkenlere göre artırıp azaltıyorlar.

Aynı bölgedeki tarlalarda farklı farklı rakamlar yazıyor.
Verim konusunda, Neyi baz almışlar?

Arkadaşlar ilçe tarım ve il tarım müdürlüğü ile görüştüm rahatsızlığımı bildirdim .. dilekçeyle başvurmamı belirttiler şikayetten çok uygulamadaki hataları iletirsek bakanlığında bu konudaki bakış açısını değiştirebileceğini söylediler .. verim tablosu değişir değişmez ama bu konuda rahatsızlığı olan arkadaşlar üşenmeyip il ilçe tarım müdürlüklerinde iki dakikalarını ayırıp dilekçe versinler en başta bu uygulamaya sesimizi çıkartmazsak yarın birgün daha farklı mağduriyetler doğabilir . ayrıca sürülmüş tarla demiş bi arkadaş benim tarladada olan resimde yonca var belli oluyor yonca olduğu .. resimler sanırım geçen yıla ait değil yeni resimler eklenmemiş mevcut uydu resimleri kullanılmış .. tahminim bizim tarlanın 3 veya 4 yıl önceki uydu resmi var ..

neye göre kime göre yapıyorlar bu kilo verimlerini anlamış değilim aynı tarlada 2 3 parsel olan yerler arasında bile 2 3 kg oynuyor. ortalama 140 kg ayçiçek biçtik ortalama 188 kg yazmışlar ama buğdayda ortalama 450 kg yaptık ortalama 390 kg yazmışlar. bi tarlamızdan 460 kg almıştık 370 kg verim yazmışlar şaka gibi :)

Ali SARAÇ link=topic=64193.msg724385#msg724385 date=1364302663' Alıntı:
Arkadaşlar ilçe tarım ve il tarım müdürlüğü ile görüştüm rahatsızlığımı bildirdim .. dilekçeyle başvurmamı belirttiler şikayetten çok uygulamadaki hataları iletirsek bakanlığında bu konudaki bakış açısını değiştirebileceğini söylediler .. verim tablosu değişir değişmez ama bu konuda rahatsızlığı olan arkadaşlar üşenmeyip il ilçe tarım müdürlüklerinde iki dakikalarını ayırıp dilekçe versinler en başta bu uygulamaya sesimizi çıkartmazsak yarın birgün daha farklı mağduriyetler doğabilir . ayrıca sürülmüş tarla demiş bi arkadaş benim tarladada olan resimde yonca var belli oluyor yonca olduğu .. resimler sanırım geçen yıla ait değil yeni resimler eklenmemiş mevcut uydu resimleri kullanılmış .. tahminim bizim tarlanın 3 veya 4 yıl önceki uydu resmi var ..

Ankara Valiliğinin anız yangınlarının önlenmesiye ilgili Genelgesi hakkındaki dilekçemi Ankara İl Tarım Müdürlüğüne vermiştim.
Bu konuda sitede arkadaşlardan da dilekçe verilmesi ile ilgili dilekçe örneği konmuştu.
http://www.trakkulup.net/ciftci-muhabbetleri/ankara ' da-balya-yapimini-yasaklayan-genelge-hakkinda/msg708630/#msg708630
Ancak, geçen günlerde dilekçeme cevap gelmediği için Tarım İl Müdürlüğüne gitmiştim.
Gördüğüm kadarıyla 10 adet dilekçe ya gelmiş ya gelmemiş.
Çok duyarlıyız maşallah.
Destekleme ödemelerindeki kesintilerle ilgilli dilekçe örneği koymuştum.
Maalesef arkadaşalarımız illerindeki Ziraat Bankası kesintilerinin ne kadar olduğunu yazmaktan bile kaçındılar.
http://www.trakkulup.net/ciftci-muhabbetleri/ilve-ilcenizdekitarimsal-desteklerden-ziraat-bankasi-kesinti-oranlari-kac-acaba/msg714404/#msg714404
Şimdi buraya konu ile ilgili dilekçe örneği hazırlasam inanın kimsenin umrunda olmayacak.

şimdide ankara gıda tarım hayvancılık bakanlığı coğrafi bilgi sistemleri daire başkanlığında(bu uydu verim tablosunu çıkaran kurum) konuyla ilgili kişiyle görüştüm .. tek parça aynı arazide yanyana olan parsellerin verimlerinin çok ciddi farklılık gösterdiğini söyledim .. eğer ki eğim aynıysa ve verim farkı varsa bunu belirterek dilekçe yazın dedi ..

Hakan TOKSOY link=topic=64193.msg724393#msg724393 date=1364303828' Alıntı:
Ankara Valiliğinin anız yangınlarının önlenmesiye ilgili Genelgesi hakkındaki dilekçemi Ankara İl Tarım Müdürlüğüne vermiştim.
Bu konuda sitede arkadaşlardan da dilekçe verilmesi ile ilgili dilekçe örneği konmuştu.
http://www.trakkulup.net/ciftci-muhabbetleri/ankara ' da-balya-yapimini-yasaklayan-genelge-hakkinda/msg708630/#msg708630
Ancak, geçen günlerde dilekçeme cevap gelmediği için Tarım İl Müdürlüğüne gitmiştim.
Gördüğüm kadarıyla 10 adet dilekçe ya gelmiş ya gelmemiş.
Çok duyarlıyız maşallah.
Destekleme ödemelerindeki kesintilerle ilgilli dilekçe örneği koymuştum.
Maalesef arkadaşalarımız illerindeki Ziraat Bankası kesintilerinin ne kadar olduğunu yazmaktan bile kaçındılar.
http://www.trakkulup.net/ciftci-muhabbetleri/ilve-ilcenizdekitarimsal-desteklerden-ziraat-bankasi-kesinti-oranlari-kac-acaba/msg714404/#msg714404
Şimdi buraya konu ile ilgili dilekçe örneği hazırlasam inanın kimsenin umrunda olmayacak.

hakan abi en azından safımız belli olsun ..

Ali SARAÇ link=topic=64193.msg724394#msg724394 date=1364304022' Alıntı:
şimdide ankara gıda tarım hayvancılık bakanlığı coğrafi bilgi sistemleri daire başkanlığında(bu uydu verim tablosunu çıkaran kurum) konuyla ilgili kişiyle görüştüm .. tek parça aynı arazide yanyana olan parsellerin verimlerinin çok ciddi farklılık gösterdiğini söyledim .. eğer ki eğim aynıysa ve verim farkı varsa bunu belirterek dilekçe yazın dedi ..

Ali bey,
Öncelikle konuya olan ilginize ve çabanıza teşekkür etmek isterim.

arkadaslar 29 martta bugday paralar ödencek dıye bı soylentı var bılgısı olan varmı???

bizim parselerde verım oranları daha tambeli olmamış dasece 2 parselde tek beli olmuş diğer kalan sekız parselde beli olmamış

Çok ilginç çok...

60 dekar bir tarlamda buğday tohum üretimi yaptım. Tohum üreten arkadaşlar bilir, bu çerçevede Tarım İl Müdürlüğünden gelip tarlanın temiz olup olmadığına bakılır ve verim tahmininde bulunulur. Kontrol dönemi sarı olum dönemidir, yani biraz konuya hakimseniz yaklaşık verim tahmininde bulunabilirsiniz.
Tahmin 700 kg/dekar idi, aldığımız verim ise 650 kg. Bu kadar sapma olabilir. Sistemin tespiti ise 422 kg!!!

Hakan TOKSOY link=topic=64193.msg724404#msg724404 date=1364305370' Alıntı:
Ankara da daha ilana bile çıkmadı.

haftasonu tekirdağdaydım.bir abi yaklasık 330ton bugday satmış.yani yaklasık 16milyar almasaı gerekir.listeler asılmış 4800 gorunuyormuş dünden için il müdürlüğüne gidecekti naptı bilmiyorum.bu sene desteklemeler geç yatar bence.

Bu sabah soluğu tarım il müd. aldım.Bana iki tane form olduğunu söylediler.İlk verdikleri form orada işleme alınıyormuş.İkinci formda bakanlığa gönderiliyormuş 'Evrak Kayıt' vasıtasıyla.Bakanlığa gönderilecek formda girilen veriler: kaç dekar ekili hububat yeriniz olduğu ve ortalama veriminizin ne olduğu.İki formuda doldurdum bakalım bizi dikkate alacaklar mı yoksa tınlamayacaklar mı. kız-*sw
Ayrıca kadına sorduğumda başka itiraz eden var mı diye bin kişiyi geçti dedi bana )))
Bakanlığa gönderilen dosyanın boş hali :

Biraz evel http://parselverim.tarim.gov.tr/ sitesine tekrar bakayım dedim buğday verimlerini güncellemişler.Tarla başına 37-44 kg arası artışlar olmuş.İstediğimiz gibi olmasada dilekçelerin biraz kıpırtı yaptığını düşünüyorum.Sizlerde kontrol edip tarla başı verim artışlarınızı paylaşabilir misiniz?Herkeste artış yada azalış var mı yoksa biz dilekçe verdik diye mi böyle?
Ayrıca ayçiçeği verimlerindede 102-103 kg tarla başı artışlar var keşke bu artışları buğdayda yapsalardı çünkü 270kg ayçiçeği biçemedik. :(

alper4u link=topic=64193.msg725056#msg725056 date=1364412011' Alıntı:
Biraz evel http://parselverim.tarim.gov.tr/ sitesine tekrar bakayım dedim buğday verimlerini güncellemişler.Tarla başına 37-44 kg arası artışlar olmuş.İstediğimiz gibi olmasada dilekçelerin biraz kıpırtı yaptığını düşünüyorum.Sizlerde kontrol edip tarla başı verim artışlarınızı paylaşabilir misiniz?Herkeste artış yada azalış var mı yoksa biz dilekçe verdik diye mi böyle?
Ayrıca ayçiçeği verimlerindede 102-103 kg tarla başı artışlar var keşke bu artışları buğdayda yapsalardı çünkü 270kg ayçiçeği biçemedik. :(
dün baktığımda 390lardaydı şimdi bütün buğday olan yerler 550lerde 150kgdan fazla artış yapmışlar bizimkilere buğdaydada bazı yerlere 100kgdan fazla yükseltmişler galiba dilekçeler işe yaramış biz böyle baş kaldırmaya başladıkça işler bizim istediğimiz şekilde yürüyecek umarım :)

evet şimdi kontrol ettim bir miktar 40-50 kg arası buğdayda artış olmuş verdiğimiz dilekçeler bir nevi işe yaradı sayılır ancak tekrar bi güncelleme yapmaları gerekli bazı kötü niyetli kişiler üretmedikleri buğday içinde destek almaya çalışıyor ancak biz tohumluğumuzu kendimiz üretip kalanına dosya yapıyoruz yinede tohumluk hariç tam ürettiğimize destek alamıyoruz
birlik ile bunlarında üstesinden gelebileceğimizi umuyorum