Sende arka 2 sıraya kırlangıç ayak taksana otlu tarlada İslam efendikültivatör canını alır yabancı otun.
He he kesin alır zaten . O kırlangıç ayakları üretenin, oraya takmayı düşünenin ben varya .....
Sende arka 2 sıraya kırlangıç ayak taksana otlu tarlada İslam efendikültivatör canını alır yabancı otun.
O büyük, dev gibi tarım şirketlerinden bahsetmiyorum.
Trakya'nın bilmem hangi ilçesinin, bilmem hangi köyünden, en ufak boy terradisk satın almış Osman Dayı'nın, bu aleti tohum yatağı hazırlamakta mı, yoksa anız parçalamakta mı kullanıldığı Pottinger'in çok umrunda dağil. Osman Emmi satın aldı mı? Aldı. Bitti.
Gidip Osman Emmi'ye "senin bu alet verime Nasıl etki etti?" Diye sormazlar. Osman Emmi'ye hatalı kullanmasın diye "diskli aletlerimizi tohum yatağı hazırlamakta kullanmayın" diye bir duyuru yapmazlar. Yaparlarsa satışlar %50 düşer çünkü.
Bu işi yapacak olan kişiler akademisyenler. Onlar da yapmışlar zaten. Hangi toprak işleme yönteminin verime ne kadar etki ettiği hepsi ortada. Sen yeter ki araştır.
Sahi İslam. Hiç Google'a "toprak işleme ekipmanlarının ürün verimi üzerine etkileri" diye bi araştırma yaptın mı? Ya da kendi tarlanda deneme parselleri yapıp kıyasladın mı?
He he kesin alır zaten . O kırlangıç ayakları üretenin, oraya takmayı düşünenin ben varya .....Vallahi 1 yıl kullanıp salladım . İsteyen varsa gelsin alsın bedavaya verecem onları. Seninde dediğin gibi abi disk tillr ara ekipman olarak dha uygun oluyor. Ardından kültivatör çekilse hem kök kanalı açılır hemde toprak daha da incelir.
Gelirken getir bana onları![]()
Tamam abi haftaya elindeler.Memnun kalmazsan karışmamSonra bana suç atma .
Tamam memnun kalırsam parasını veririm memnun kalmazsam çay söylerim![]()
Hattat baktığımdan nerden haberin oldu la beni bayideykenmi gördün yoksa![]()
Hani erkunt alıcaktın ya süleyman
Senin emmi oğlunada yakalandık Hattat broşürüyle giydirip durduErkunt candır yaa bu zamanda 1000 pto su olmayan totora ben totor demem
![]()
Aslında şu ekipmanları tam bu işin ilacı, iki ekipmanın ortalaması ama yüksek beygir gücü istiyor ve ayaklar biraz daha küçültülebilir
Ekli dosyayı görüntüle 10790
Ekli dosyayı görüntüle 10791Ekli dosyayı görüntüle 10791
Tohum yatağı hazırlarken (bitki ve toprak tipi farketmeksizin) son işlemlerde tarlaya diskli bir aleti sokmak = verim kaybı.
Abi kesinlikle katılmıyorum bende disktiller yok ama goble ve dızgara var ikisininde girdiği tarlada verim artışı oluyor senin dediginin tam aksine bence pulluk yada çizelle toprak derin işlendikten sonra 1 kez de kazayağıyla oturtulan toprağın oksijen dengesini bozmayacak yegane alet diskli alettir çünkü asla dibe inmeye calismaz topragı yarmaz üstteki 5 10 cm lik verimli toprağı aynı et kızartir gibi çevirir durur asıl kazayağı topragın altindan nemli toprak çıkararak tohumin kuruya düşmesine sebep olur tecrübeyle sabittir sizin orası garkli bi iklim ama kurak orta anadoluda tarlanın nemini kaçırmamak lazımTohum yatağı hazırlarken (bitki ve toprak tipi farketmeksizin) son işlemlerde tarlaya diskli bir aleti sokmak = verim kaybı.
4 tane ayağa 2 tane diske 1 tane merdaneye 30 bin TL istiyosa yerli markalar yazık.. Adama sorarlar demirin kilosu kaç para diye.
Ben 24 tane diske yarı parasını verdim![]()
Disk başı 500 liraydı fuarda bende abi üstteki şase 3 boy 100luk kare profilden çıkar geriye diskler kaliyor Allah aşkina ne bu fiyat dedim bizim bilyalar avrupa dedi bende alman rulman 30tl heryerde dedim adam fiyat bu maliyetler yüksek bişey yapamiyoruz dediBen 24 tane diske yarı parasını verdim![]()