2016 Buğday arpa taban fiyatları..

Beyler sizce bu sene fiyatlar nasıl olur.2014 Yazında 70 kuruşa verdiğimiz arpayı 2015 yazında 65 kuruşa verdik.Bu sende düşüşte olursa vay halimize çünkü gübre fiyatları çok yüksek.Sizce bu sene fiyatlar yüksek olurmu?

80 krş olsa yine iyi kardeşim.Ben anlamadım her geçen sene daha ucuza veriyoruz malımızı.Tohumu erkerken her sene artan fiyatla alıyoruz.Gübre desen 95 lira çuvalı.Serfikalı tohum desen 80 lira çuvalı.Sürmesi,ektirmesi,taban gübresi,üst gübresi yaprak gübresi ot ilacı pas ilacı bunları biz enayi gibi atıyoruz gibime geliyor artık.Eğer bu senede böyle olursa seneye sadece tohumu ekip bırakacam.Bu kadar masrafa yazık.

Arkadaşlar kimse beni yanlış anlamasın ama şimdiden bunları konuşmamakta fayda var.tamam kendimizi belli bir şeylere hazırlıyalım ama kaygılarını şimdiDilik içimizde kalsın diye düşünüyorum.rabbim inşallah hepimize en hayırlısını verecek .

Tam bir fiyasko olacak gibi bu yıl Allah yardım etsin
Tarım bakanın kulağına bi fısıldayan olsa yada bimer mi ne ona yazsak hepimiz

Verim oldugu yil para etmez.
sebebi ziraat odasi genel baskani daha harman baslamadan rekolte cok iyi diye
cigirtkanlik yapmaya baslar.buda tuccarin agzini sulandirir.kagit ustunde bir kar
tablosu bugday daha bicilmeden ortaya konur.bende tuccar olsam daha asagi alirim.
cunku adam ziraat odasi genel baskani gibi degil zahireciler birligi baskani gibi aciklama
yapiyor.
Tmo zaten gostermelik bi alim yapiyor.gunluk kotalari var piyango hergun 10 ciftciye anca
vuruyor.
gecen yil tmo ya 848-851 tl ye 4 araba mahsul verdim.
tuccara 720 tl ye zor sattim bugdayi.
arpa 600 tl di harmanda.
Icinizi karartmayin gun ola hayrola.

Bu yıl fiyatlar düşük olursa stok yapmayı düşünüyorum kredi çekip borçları öderim.esnaf Kefalet 150 bine kadar veriyor düşük faizli nasıl olsa

60 kurusa arpayi satarsak iyidir diyorum tuccara.Acikcasi benim cok bi beklentim yok fiyatlar konusunda.Ofisede verme imkanim yok agustos ayina kadar bekletecek yerim yok.Tuccar a al tuccar yagli ekmek getirdim diyecegim :)

15-20 Mayıs gibi hasat başlar bizde
Ve muhtemelen yeni fiyat açıklanmasını beklemeden son sezonun son aylardaki fiyatı olan 80-85 kuruşdan satılır bugday tahminimce

Son düzenleme:
2014 haziran ayında 720 arpa sattık.Ayrıca lüleburgaz istasyon ticaret Borsasında 2014 ağustos ayında 860 a buğday satıldı. Yıl 2016...