2018-19 yılı Biçerdöver Alım / Araştırma


Selamın aleyküm. Senelerdir balya işinden sonra biçerdöver işine müteahhitlik olarak girişelim dedik ondanda kur aldı başını gitti. Bu kurlardan satın alım yapmak gerçekten topuka sıkmak olur. Allah sonumuzu hayretsin.

Arkadaşlar sormak istediğim aklımızdan geçen deut-fahr marka 6060 hts ye baktık sonra 6095 hts nin piyasaya daha uygun olacığını düşündük. Sizlerinden görüş ve önerilerinizi duymaktan memnuniyet duyarım. Ortağımda CLASS cı. Bende de 3. kuşakta halen deutz kullanıcısı olduğumuz için böyle bir takıntı var ama sonuçta bu ticaret. Hangisi mantıklısı ise onu yapmak hele hele bu koşullarda şart ve elzem.

Birde Türkiye geneli 2018 yılı biçerdöver dönüm ücretleri hangi bölge il veya ilçede hangi aralıklarla devam etmekte.

Şimdiden teşekkür ederim
 
Biçer hakkında pek bilgim yok. Bizim eski Biçerci makineyi sattım işi bıraktım dedi. Dönüm (1000m) 2 yıldır 10 liraydı bu yıl 13 lira yer Kayseri/Pınarbaşı bazı köylerde 15 liraya biçilmiş.

Çok değişikken bir piyasası var kardeşim. Dediğin gibi orada 15 arka tarafta 18 öteki yanda 20 - 22₺. Birde sapını alıp balya yapanlar var ki ortalama daha fazlaya çıkıyor. Yeni makina sıfır makina tabi her zaman tercih sebebi oluyor. Ona göre yerine göre fiyatını sende belirliyorsun, oluşan piyasa koşuluna ayakta uyduruyorsun. İki ucu ... değnek gibi (:)
 
  • Beğen
Tepkiler: Aspir

JD 955, NH TC56,5070,CS serisi,Claas Medion 310, Tucano 320, Laverda Rev200,225,M300,MF, biçer kullanan yakınlarımız var.Küçük arazilerde doldur-boşalt işlemleri fazla olduğu için büyük makine boş gitmek durumunda kalıyor.300 hp üstü makine kullanmadık, bir şey diyemeyiz.
 
Abicim kalite istiyorsan laverda m300 serisi al derim 179kw tek batörlü bu makinayı arastır [emoji848] diğerlerini unut

Araştırayım kardeşim. Claas tucano 450 üzerine yoğunlaştık ama laverda yada bakayım.

Piyasa koşulları gerçekten çok değişik. 13-15 yazanda var 20-25 yazanda. Ama en kötü ihtimal 18₺ altına düşmemesi gerekki bizimde verdiğimiz emeğe değsin, taksitlerimizi ödeyebilelim.
 
Araştırayım kardeşim. Claas tucano 450 üzerine yoğunlaştık ama laverda yada bakayım.

Piyasa koşulları gerçekten çok değişik. 13-15 yazanda var 20-25 yazanda. Ama en kötü ihtimal 18₺ altına düşmemesi gerekki bizimde verdiğimiz emeğe değsin, taksitlerimizi ödeyebilelim.
Biz o fiyatlara biçerci bulamıyoruz. Adamla pazarlık edip dönümü(1000 metrekare) 30 tl ye biçtirdik fakat benim tarla otluydu ben burayı biçmem bu fiyata dedi baktım çıkacak tarladan konuştuk 40 tl den biçti. Geldiği zaman bütün köyü 1 makina biçiyor. Hepsini 30 tl den biçti. Laverda l520 ydi makina
 
  • Beğen
Tepkiler: Serhat45
Araştırayım kardeşim. Claas tucano 450 üzerine yoğunlaştık ama laverda yada bakayım.

Piyasa koşulları gerçekten çok değişik. 13-15 yazanda var 20-25 yazanda. Ama en kötü ihtimal 18₺ altına düşmemesi gerekki bizimde verdiğimiz emeğe değsin, taksitlerimizi ödeyebilelim.

Tucano 450 nin emsali m310 serisi. Güçlü bugdayda 1.5 lt yaksa 8.5 tl yapar kendi yevmiyen di bakımıydı derken en az 22 tl olması lazım. Ha adamın toplu yeri olur pazarlık yapılır da çok yer biçmek lazım 10tl x 20000 dönüm 200bin tl makina olmuştur simdi 850bin tl 5 taksitle ödesen tl bazında senede 30bin tl sana kalır oda makina eskime payı. Çok calısman gerek. İnsallah döviz düşer de ucuza alırsın
 
Peki Deutz Fahr 6060 hts mi?
Claas Tucano 320 mi ? Yoksa NwH 5070 veya 5.80 mi?

Kalite? yakıt? sürekli piyasaya çalışacağını göz önüne alırsak? fiyat? sebepleri ile hangisini tercih etmemiz daha doğru olur

Kuzenlerim de 6040 var 2016 model sıfır aldılar ben hiç beğenmedim makinayı kabin çok dar joyistik malzemesi çok kötü sürekli arıza çıkarıyor eleklere sap atıyor onun temizliğiyle uğraşıyorsunuz makina tam gaz ile çalışırken zangır zangır titriyor her yeri yolda giderken tıkır tıkır direksiyondan ses gelip duruyordu danfoz değişti durum gene aynı joyistik de 1 kere açıldı yapıldı şu an gene aynı sıkıntılı makinanın dilinden anlayan usta yok doğru düzgün yani 2016 senesinde böyleydi parça sıkıntısı vardı gene 2016 da tabladaki mastar başı kırıldı aradılar aradılar bulamadılar bi türlü tabla yere değdiğinde hiç esnemiyor koca makina direk boğazın üzerine oturup debeleniyor klimayı uzun süre kullanınca kabinin üstünden su kaçırıyor temizliyorlar tahliye borusunu falan gene tıkanıyor gene su atmaya başlıyor hava tankı çok ufak makinanın sabah bakımındaki temizliğine bile yetmiyor ben sizin yerinizde olsam new holland laverda veya claas arasında bir tercih yapardım çünkü new holland kadar olmasa da claasın da laverdanın da 2. el pazarı var biraz deutzu satacak olsanız ama baya zamanınızı alır benim tahminim birde yedek parça dan dolayı canınızı sıkabilir şu an durumu nasıl bilmiyorum ama 2016 senesinde ankara da adam akıllı yedek parça satan bi yer yok parçacı var ama parça yok adamlarda separ var normal filtreler falan var ama bi mastar başı bıçak vs. malzemeler yoktu sıkıntıları bunlar makinanın onun haricinde motor performansı ile elemesi güzel makinanın bir de kaportası çok kötüydü benim gördüğüm sağ sol kapaklara 2 şer tane lastik koymuşlar oluşan titreşimden dolayı kaporta iki taraflı da köşelerinden yırtılmıştı çuvalla para verdiğiniz bi makina da böyle şeyler görünce canınız sıkılır yani bu anlattıklarım benim kendi gördüğüm yaşadığım şeyler hiç bir şikayeti olmayanda vardır saygı duyarım ona da belki de biz makinaya adapte olamamış da olabiliriz deutz ülkemizde yeni girdi daha pazara
 
  • Beğen
Tepkiler: ufukk
Merhaba arkadaşlar okuduğum yorumlara göre biçerdöverler de hangi ilimizde olursa olsun makineden anlayan yok özellikle yeni makinalarda usta dediğimizi kişi biçerdöver tamiri görmüş elinden birazda tamir işi geliyor sonra tamirciyim diye çağırıyorlar sonra gidiyor geliyor.,,gidiyor geliyor..... Ama sonuç yok o sana bakıyor sen ona bakıyorsun arızası olduğu zaman makine yatıyor ve biçerdöver işi yapan kişinin kesesinden gidiyor.
Biçerdöverler işi yapan kişilerde dikkatimi çeken olay adamlar hem kullanıyor hem küçük arızaları tamir yapabiliyor...
Bu işi yapan ve para kazanan daima müşterisi olan, küçük arızaları giderebilenler.
Sonra İnterneti bir açıyorsun zarar ettik şöyle oldu böyle oldu.
Biçerdöver almış bilmem kan bin euro satıyor yarı paraya birde oradan bir darbe..... Yazık ama
Nasıl bir bir bakış açısıdır bu çözemedim.
 

Benzer Konular