2019 yılı şubat ayı tarımsal desteklemeler ödeme planı açıklandı.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli şubat ayında yapılacak tarımsal destekleme ödeme planını açıkladı. Toplam 3 Milyar 25 Milyon TL’lik tarımsal destek ödemelerinin kalemlerini açıkladı.
Mazot,Gübre,Toprak Analizi vb : 1 Milyar 855 Milyon 977 bin TL

Buzağı desteği ödemeleri : 510 Milyon TL

Buğday,Mısır,Çeltik vb : 260 Milyon TL

Diğer Tarımsal Desteklemeler Kırsal kalkınma : 144 Milyon 527 bin TL

Diğer Hayvancılık (Çiğ Süt,Arıcılık,Damızlık vb) : 133 Milyon 650 bin TL

Yem bitkileri desteği : 120 Milyon TL

FB_IMG_1550526135754.jpg

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ ÖDEME TARİHLERİ AÇIKLANDI

[emoji609] Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2018 yılı Mazot Gübre Desteği ödeme tarihleri ile ilgili yazı İl/İlçe Müdürlüklerine gönderildi.

[emoji609] Mazot Gübre desteği başvurusu yapan çiftçilerimiz için ödeme takvimi T.C. Kimlik Numaralarının son hanesine göre hesaplarına aktarılacak olup, aşağıdaki şekildedir.

[emoji842]T.C. Kimlik Numarasının son hanesi 8 olan çiftçilerimize; 22 Şubat 2019 tarihinde, saat 18.00'dan sonra,

[emoji842] T.C. Kimlik Numarasının son hanesi 4 ve 6 olan çiftçilerimize; 01 Mart 2019 tarihinde, saat 18.00'dan sonra,

[emoji842] T.C. Kimlik Numarasının son hanesi 0 ve 2 ve 6 olan çiftçilerimize; 08 Mart 2019 tarihinde, saat 18.00'dan sonra, hesaplarına aktarılacağı belirtildi.

Askıya çıkmadı
Abi 3 milyar 25milyon tl diyor tc numarasi 0 2 4 6 8 olan 5 farkli grup var hepsi esit para aldigini varsayalim her grup 605.000.000 tl yapar parayi 15 gun sonra 2 gruba verilecek toplam para 1.210.000.000 tl bunu yuzde 22den 15 gunluk faize yatirsa banka 9.332.600 tl net kari bankanin devlet parayi 22 subatta yatirsa bankaya 8 marta kadar isledigi paranin faizi bu abi daha 1 marta kadar 7 gunluk faizi olan 1.210.000.000 tl daha var onun faizi hic hesaplamiyorum

simdi tv ye bakiyordum da trt haberde son dakika olarak dakikalarca alt yazi olarak gecti. ne guldum.bu zamana kadar son dakika olarak gecildigini hic hatirlamiyorum. ne secimmiş.seçim olmasa umurlarinda olmicak

Utanmasalar ödeme takvimini her hafta bi tc no ile verip bir ay gündem yapacaklar..
8 le 0 arası ödemede 15 gün var bu arada olası zam vs nolcak...
Hacı Mehmet bey , şu anki ekonomik tabloda üretici verdiklerine şükür edecek durumda. Hele bir parayı alıp cebinize koyun , borcunuzu harcinizi odeyin , sonra hep beraber muhalif oluruz yine. İyi şeyleri alkışlamak , kötüyü yermek eleştirme hakkımız.

seçim olmasaydı nisana mayısa atacaklardı...biraz şükret hocam sende, aldığım mazot parasıyla 10 yıl tarlanı sürersin!!!!!!!!!

bana verdiği parayla sadece tarlanın yarısını sürebiliyorum :)
Ahmtıl bey her yılki ödeme tarihi zaten mart ortası başlıyordu değişen bir şey yok gibi .
Benim anlamadığım neden 15 güne yayılıyor bu ödemeler ,alacağımız para az yada cok olması değil ödeme takvimindeki adaletsizlik mesele.

Hacı Mehmet bey , şu anki ekonomik tabloda üretici verdiklerine şükür edecek durumda. Hele bir parayı alıp cebinize koyun , borcunuzu harcinizi odeyin , sonra hep beraber muhalif oluruz yine. İyi şeyleri alkışlamak , kötüyü yermek eleştirme hakkımız.
Erkut_34 bey ekonemi gavur döllerinen her bişeyi ithal ederken iyiyde ,çifçiye destek ödemesine gelincemi sıkıntı oluyor.
Benim burdaki anlatmak istediğim bu destekleri hiç bir çiftçi zaten alıpda döviz ,altın yapmıyorki . zaten cogumuzun verece yer belli ve neden düz ayak bir ödeme takvimi olmuyor .